Anonim Kadınlar

Anonim Kadınlar
Kadınların toplumdaki geleneksel rolleri nelerdir ? Kadınların evleri ile, alışveriş ile ve ev hayatı ile olan karmaşık ilişkilerini sanat yolu ile nasıl ifade edebilirsiniz ? 

Patty Carroll ile tanışın. O bir fotoğrafçı. Patty Carroll 2014’e kadar Chicago Sanat Enstitüsü’nde Profesör olarak görev yaptı ve daha önce Chicago Columbia Üniversitesi’nde ve Londra Kraliyet Sanat Fakültesi’nin yanı sıra diğer üniversitelerde ders verdi. Profesyonel olarak fotoğrafçılık ile ilgilenen sanatçı, Anonim kadınlar adlı projesi ile, kadınların ev hayatı ve evleri ile olan karmaşık ilişkisini ele aldı.

Patty Carroll projesi olan Anonim kadınlar'ı şu şekilde açıklıyor;

“Banliyö yaşamı içerisinde büyüdüm; Ev, mükemmellik ve uyumun bir parçasıydı, herkesin perdelerinin ve kanepelerinin eşleştiği, şehrin sert gerçekliklerinden arınmış bir yerdi. Bir kadının tek dünyasının ev olduğu zamanlardı. Bu yüzden fotografik olarak bu klostrofobik mükemmellik mitlerini küçümseyen, eleştiren ve doyuran dünyaları yaratıyorum. ”













Daha fazlası için sanatçının web sitesini ziyaret edebilirsiniz: pattycarroll.com
Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Resimlere ilk bakışta bir şey anlaşılmıyor ama dikkat edince bir mana veriyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Cem. Gerçekten güzel bir çalışma bu. Dikkatli baktıkça daha net anlaşılıyor. İstersen birde #şuraya bakabilirsin ^^

      Sil