The Walking Dead 9. Sezon Değerlendime

The Walking Dead 9. Sezon Değerlendirme

The Walking Dead 9. sezonunda önemli bir ismi kaybediyor; Rick Grimes. Oysa dizi tamamen Rick'in hayatını anlatıyordu. Rick'siz bir TWD nasıl olacak bilmesem de dizinin bitmemesini ve devam etmesini istiyorum. Şuan dizinin 10. sezonu kesin olarak onay aldı fakat temennimiz nice sezonlara !

Dizinin 9. sezonunda neler olmuştu kısaca bir not edelim şimdi...


Bildiğiniz gibi bir önceki sezonda ortalık biraz karışmıştı. Negan ile olan savaş sonucu Alexandria ve Krallık yok olmuş, geriye sadece Hilltop kalmıştı. Fakat 9. sezonda Alexandria ve Krallık yeniden kuruluyor.


Dizinin bu sezonunda dikkat çeken bir ayrıntı da artık dizide motor ve otomobil kullanımının, yerine atlara bırakmış olması.


Bir western filmi havası veren bu sezonda artık ekibin benzin bulmakta zorlandığı gerçeği ile yüzleşiyoruz.


Ekip Negan ile girmiş olduğu savaşın yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da Hilltop ve Sığınak (Negan'ın eski mekanı) ile bağlantıyı sağlayabilmek için bir köprü yapmaya çalışıyorlar.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken; Gabrial'in bir gözünün kör olmasını ve Maggie'nin Gregory'i idam ederek Hilltop'un başına geçmesi gibi ayrıntıları da atlamamış olalım.

Negan

Düzeni sağlamaya çalışan Rick ve ekibi Negan'ı esir olarak tutmaya devam ediyorlar.

Negan'ı esir tutan Rick; insanlara korku ile hükmetmeden neleri başarabileceğini ispat etmeye çalışıyor.


Michonne ve Judith ile yaşamına devam eden Rick yavaş yavaş sona yaklaştığının farkına varamıyor... Herşey yolunda giderken Rick; Alexandria'ya gelmeye çalışırken yaralanıyor. Yaralı bir şekilde Alexandria'ya gelmeye çalışan Rick, köprüde aylaklar tarafından yakalanıyor. Ve şuradaki sahnede 👉 https://youtu.be/Ouh3icOi3yQ  köprüden aşağı düşüyor.


Rick'i en son bir helikopterde giderken görüyoruz. Varlığından haberdar olmadığımız bir insan topluluğu; köprüden düşmüş olan Rick'i yaralı olarak alıp götürüyorlar.

Rick Grimes her ne kadar TWD'den ayrılmış olsa da ölüp ölmediği yada nerede olduğu büyük bir soru işareti. Eğer Rick diziden ayrılıyorsa, neden ölmedi ? Rick'i gördüğümüz bu son sahnenin mutlaka bir anlamı olmalı. Rick TWD dizisinde tekrar karşımıza çıkacak mı ?

Rick'in ortadan kaybolmasının ardından 6 yıl geçiyor. 

Rick Grimes olmadan geçen 6 yılın sonunda Judith büyüyor ve Michonne'ın yanında yaşamına devam ediyor.

Judith Grimes
Bildiğiniz gibi Grimes ailesinden Lori ve Carl ölmüştü. Rick'in ortadan kaybolmasının ardından Grimes ailesinin son ferdi olarak Judith kalıyor.


Tam bu noktada hikayeye "fısıldayanlar" katılıyor. Aylaklar arsından yer alan bir grup insan topluluğu tehlike saçmaya başlıyor. Fısıldayanları ilk olarak Eugene ile Rosita fark ediyorlar. Artık aylaklar arasından dolaşan, aylaklarda daha akıllı ve daha tehlikeli bir topluluğun varlığı ekibi tedirgin etmeye yetiyor.

9. sezonun ilk yarısında Jesus fısıldayanlar tarafından öldürülüyor.

TWD - Fısıldayanlar
Jesus'ın ölmesinden sonra Daryl ve diğerleri fısıldayanlardan birisini yakalayıp konuşturmaya çalışıyor. Fısıldayanlar grubundan yakaladıkları kişi Lydia adlı bir kız. Lydia adlı kızı yakalayan ekip, kızın annesi olan Alfa adlı bir kadın ile tanışıyorlar.

Alfa

Fısıldayanlar grubunun lideri olan Alfa, kızını geri alabilmek için bizim ekip ile çatışmaktan çekinmiyor. Ekibin başına birde Alfa belası çıkıyor. Alfa yetmezmiş gibi, birde alfa'nın sağ kolu Beta var.

Bütün bunlar olurken; Maggie'nin ortadan kayboluşu, Rosita'nın hamile kalması ve Henry'nin ölmesi gibi bir takım olaylar meydana geliyor.

9. sezonun son bölümünde; Krallığın zorlu kış mevsimini atlatabilmek için Hilltop'a doğru yolculuk yaptığını görüyoruz.

The Walking Dead hakkında detaylı bilgi ve diğer sezonlar için #şuraya bakınız.
Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Keyifle okudum, güzel bir değerlendirme olmuş. Elinize sağlık :)
    Diğer link bıraktığınız yazılara da ilk fırsatta bakacağım... Fear the walking dead sormuşsunuz, izliyorum biraz geç başladım ona dediğiniz gibi en az twd kadar güzel başladı ama şuan üçüncü sezondayım kızıldereliler çıktı biraz sıkıldım açıkçası. Twd’de Dwight karakterini ben çok severdim, onun için izlemeye devam edeyim diyorum. Bir de twd ile ftwd’nin birleşeceği haberleri çıktı. Böyle bir şey olmadan yetişeyim istiyorum. Siz ne dersiniz diğer sezonlar daha güzel mi ? Yeni spin of nasıl olacak acaba onu da merak ediyorum. Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bende iki dizi birleşmeden yetişmek istiyorum aslında. Ama gerçekten çok merak ediyorum, ikisi nasıl bir yerde birleşecek. Morgan FTWD'e geldi fakat hala Alexandria'yı özlediğinden bahsediyor. Fear The Walking Dead'e yer alan karakterler Alexandria'nın nasıl bir yer olduğunu soruyor falan. Michonne ile Alicia'yı yan yana düşünsene bir, nasıl harika olur ama :))) Yeni spin off geliyor, Rick'in filmi geliyor... Walking Dead evreni büyümeye devam ediyor. Bütün bunları izlemek ve bunlar hakkında yazmak çok keyifli olacak :)

      Sil