The Protector | Hakan Muhafız 1. Sezon Değerlendirme

Uzun zamandır haberlerini #paylaştığım Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan Muhafız dün yayınlandı. Ve bende büyük bir heyecan ile izlemeye #başladım. Ama oda ney ? Dizi tam rezalet. Kusura bakmayın dostlarım ama dizi Netflix'e yakışmayacak düzeyde. 

Hakan Muhafız
Dizi gerçekten o kadar kötümü ? Neden dizi hakkında bu kadar kötü konuşuyorum, bunu merak ediyor olabilirsiniz. Dizi %100 başarısız diyemem fakat diğer Netflix yapımlarına göre kötüydü. Bu bir gerçek.

Dünyaca ünlü bir platform olan Netflix'de ülkemizi temsil edecek bir dizi yapılıyor. Ama o diziye yeteri kadar özen gösterilmiyor. ! Sırf İstanbul'un güzellikleri, tarihi dokusu dünyaya tanıtılsın diye, senaryo gibi önemli bir çok konu ikinci plana atılmış ! Tamam; ülkemizin güzelliklerini, kültürel zenginliklerini tüm dünyaya gururla gösterelim, ama sen sinema alanında elinden gelenin en iyisini yapmayacaksan neden Netflix gibi global bir platformda iddialı bir işe girişiyorsun ? Eğer elimizden gelenin en iyisi bu ise oda ayrı bir tartışma konusu !

Dizi hakkında bu kadar sert eleştirilerde bulunduğum için üzgünüm. Fakat ben bu diziden çok umutluydum. Diziyi genel olarak beğendim. Ama çok daha iyisini bekliyordum ! 

Şimdi daha fazla eleştiride bulunmadan, yerli süper kahraman dizimizin konusuna değinmek istiyorum...

Hakan Muhafız Konusu


Ana karakterimiz olan Hakan; kendisini yetimhaneden alıp büyütmüş olan üvey babası ile yaşamaktadır. Babası ile kapalıçarşı'da antikacılık yapan Hakan, ev arkadaşı Memo ile iş yeri açma hayali kurmaktadır. Hakan, idolü olarak gördüğü zengin iş adamı Faysal Bey gibi olmayı hedeflerken; geçmişinin Hakan için bambaşka planları vardır...

Son Muhafız olan Hakan; İstanbul'u ölümsüzler'den kurtarmak zorundadır. Bunun için ihtiyacı olan üç nesne bulunmakta. Bunlar tılsımlı bir gömlek, yüzük ve hançer... Bu üç nesneye ulaşmak için Hakan'a "sadık olanlar" yardım edeceklerdir. Peki bu üç nesne nedir ? Görevleri nelerdir ?

Tılsımlı Gömlek;  Adeta bir çelik yelek olan bu gömlek sayesinde Hakan kurşunlara kafa atabilmektedir. Hatta kurşunlar Hakan'ın vücudundan sekip gittiği gibi, Hakan'a yumruk atanların bilekleri bile parçalanmaktadır.

Yüzük; Ölümsüz'ün yerini tespit etmeye yarayan bu yüzük sayesinde Hakan ölümsüzü tespit edip öldürerek İstanbul'u kurtarabilecektir. Çünkü yüzük, ölümsüze yaklaştığı zaman parlamaktadır.

Hançer; Hakan Muhafız'ın ölümsüz'ü öldürmek için kullanacağı silah bu hançerdir.

Dizinin ilk sezonu boyunca Hakan'ın bu üç nesneyi elde etmeye çalışmasına ve İstanbul'u kurtarma çabasına tanık oluyoruz...

Dizi ne yazık ki bana göre Netflix standartlarında değildi. Bu nedenle ikinci sezonu izlemeyeceğim.👎

Büyük bir heyecanla beklediğim ilk Netflix Türkiye yapımı beni hüsrana uğrattı. Umarım ikinci Netflix Türkiye yapımı bizi gururlandırır. Umudumuz Beren Saat. İlgili haber; https://www.keyfisanat.com/2018/11/netflix-ten-turk-yapimi-ikinci-dizi-geliyor.html
Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. bir zamanlar Devrim arabaları üretilmişti.. işte aynı kafa gene sahnede..

    o zamanlarda batı kafasıyla araba yapabilmeyi başarmış ama doğu kafasıyla benzin koymamıştık..

    dizi yapıyoruz ama hedef kitlen tüm dünya ise ona göre kotaracaksın yaptığın işi..
    umutları ikinci, üçüncü dizilere bırakalım, belki iyi şeyler yapılabilir diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aynen katılıyorum size. Dizi dünya standartlarına göre değil. Helede Netflix'e hiç yakışmadı. Zaten bu ilk Netflix yapımı olduğu için çok daha güzel olmalıydı. Ama olmadı ne yazık ki...

      Sil
  2. Netflix dalga geçmiş :) Dizinin hedef aldığı yaş grubu 15-17 yaş grubu olsa gerek. "Çağatay Ulusoy film yapmış bakalım kanka" deyip izlemelik bir dizi ki başrol oyuncusunun oyunculuğu da berbat... TRT Çocuktaki İstanbul'un Muhafızları diye bir animasyon var o bile daha mantıklı :)

    YanıtlaSil