Malatya Elazığ Arasındaki Köprü'nün Yapımından Arta Kalan Atıklar Sanat Eserine Dönüştürüldü


 

Malatya ve Elazığ arasında bulunan Karakaya Barajı Gölü üzerine yapılan Kömürhan köprüsü ve bağlantı tüneli inşasından artan 4 ton atık malzeme 20 sanat eserine dönüştürüldü.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce başlatılan çalışma kapsamında, Türk mühendis ve işçilerince, D-300 devlet yolu üzerinde tamamen yerli kaynaklar kullanılarak inşa edilen, doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktası olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli", 2 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

 


 

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğünce "sıfır atık" sloganıyla hazırlanan proje kapsamında, zincir, kaporta, kalıp demir, vida, sac kalıp, tahrip olan baret, kullanılmaz hale gelen giysiler gibi 4 ton atık malzemenin dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.  Bu kapsamda iki öğretim görevlisi tarafından, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve "21. yüzyılın Ferhatları" olarak nitelendirilen işçileri sembolize eden 20 sanat eseri hazırlandı.

 



Kaynak:

ntv

aa


Yorum Gönder

Yorum Gönder