226 Bin Yıllık Dünyanın En Eski Sanat Eserleri Bulundu


 

Çin'in Guangzhou üniversitesinde araştırmacılar, dünyanın şimdiye kadar bilinen en eski sanat eserini bulduklarını açıkladı. Çin'in Tibet platosunda çıkarılan kayalarda belirlenen el izlerinin 226 bin yıllık olduğu belirlendi. Kayalar üzerinde belirlenen el izlerinin sanatsal amaçlar ile yapıldığını belirleyen uzmanlar, bu yeni keşfin insanlığın bilinmeyen tarihine ışık tuttuğunu belirtti.

 

Baskıların sanat eseri olup olmadığı sorgulamak isteyen uzmanlar, New Mexico'daki White Sands Ulusal Parkı'ndaki insan ayak izini araştıran New York Cornell Üniversitesi'nden arkeolog Thomas Urban ile birlikte çalıştı. 


 

 

Science Bulletin adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada  baskıların, zamanla kademeli olarak sertleşecek şekilde yapıldığı keşfedildi.  Urban, "El izlerinin yaratıcı bir şekilde yapıldığına inanıyorum. Çocuklar bu izleri kasıtlı olarak değiştirdi. Bu durum, bir tür canlı gösteri esnasında gerçekleşmiş olabilir” diye konuştu. 


Kaynak: https://www.ntv.com.tr/galeri/sanat/dunyanin-en-eski-sanat-eseri-bulundu-226-bin-yillik,UV35j8y8A0-_cDnYbFp-"4Q/lfEl8oTRWE-jZZl4bWkUUg

Yorum Gönder

Yorum Gönder