Yurt Dışında Yeniden Çekilen İlk Türk Filmi "Issız Adam"



Başrollerini Melis Birkan ve Cemal Hünal‘ın paylaştığı, Most Production’ın yapımcılığını üstlendiği ve yönetmen koltuğunda Çağan Irmak‘ın oturduğu unutulmaz film Issız Adam, çekiminden yıllar sonra bir başarıya daha imza attı ve yurt dışında yeniden çevrilen (remake) ilk Türk filmi olmayı başardı.

Issız Adam filmi konusu hakkında bilgi için #şuraya bakabilirsiniz.

2008 Türkiye yapımı olan Issız Adam filmi, Yunanistan'da yeniden çekildi. Yiannis Papadakos'un yönetmenliğini üstlendiği filmde, başrolleri Katerian Geronikolou ve Yiannis Tsimitselis paylaşıyor.

1 Ocak 2020 tarihinde vizyona giren film hakkında yönetmen Yiannis Papadakos şunları söyledi;

“Bu fikir ortaya çıktığı andan beri bütün ekip, yapım şirketi, oyuncular ve tabii ben, filmi büyük bir sevgiyle benimsedik. Çağan Irmak’ın olağanüstü senaryosu ve rejisi hepimizi derinden etkiledi. Filmin sadeliği, direktliği, yarattığı yoğun duygular içimize işledi. Atina’yı bugün olduğu gibi gösteren tamamen gerçekçi ve gerçek bir aşk hikayesi. Renkler, kokular ve zamansız melodilerle bezeli bir şehirde birbirinden çok farklı ve uzak iki insan belki de kaderin yardımıyla bir araya gelir… Hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir anda.”

Issız Adam 11 yıl sonra "Sonsuza Dek" adı ile tekrar çevrildi.
Yorum Gönder

Yorum Gönder