Salgın Sonrası "Pompeii Antik Kenti" Yeniden Ziyarete Açılıyor


Yaklaşık 2 bin yıl önce Vesuvius yanardağının patlaması sonucu volkanik küller altında kalmış olan kentte yaşayanlar ve eşyaları küle gömülüp zaman içinde taşlaşmıştı. 2019 yılında  4 milyon yabancı turist tarafından ziyaret edilen Pompeii Antik Kenti coronavirus tedbirleri kapsamında ziyarete kapanmıştı. Dünyada corovirüs salgını sebebi ile en çok can kaybı yaşayan ülkelerden birisi olan İtalya, iki aydan uzun süredir kapalı olan Pompeii Antik Kenti'ni ziyarete açtığını duyurdu.

İtalya Koleyzum'dan sonra en çok ziyaret edilen mekan olan Pompeii Antik kentini tekrar ziyarete açarak kademeli olarak normalleşme adımı atıyor. Salgın günlerinde ekonomik olarak büyük kayıplar veren İtalya, turist çekerek ekomoniyi güçlendirmeyi hedefliyor.

Pompeii Antik Kenti'ni ziyarete gelen ziyaretçilerin girişte ateşleri ölçülecek olup, yalnızca belirlenmiş olan rotayı takip ederek gezmeyeleri gerektiği ifade edildi. Ünlü antik kentin tamamının 9 haziran 2020 tarihinde açılacağı belirtildi.

Haziran ayına kadar yabancı turistlerin İtalya'ya girişi yasaklanırken, yetkililer yerli turistle turizmi yeniden canlandırmaya çalışıyor. Antik kent için biletler önceden rezervasyonla alınacak ve kente gelen herkesin ateşi ölçülecek.
Yorum Gönder

Yorum Gönder