J.K. Rowling Tavan Arasından Çıkarttığı "Ickabog" Adlı Öyküyü Ücretsiz Olarak Paylaşıyor

J.K. Rowling


Fantastik roman serisi Harry Porter'ın yazarı J.K. Rowling 10 yıl önce yazmaya başladığı bir öyküyü tavan arasından çıkartıp ücretsiz olarak paylaşmaya karar verdiğini açıkladı... Joanne Kathleen ‘Jo’ Rowling twitter hesabından sürpriz bir duyuru yaparak, Ickabog adlı bir öykü kaleme aldığını açıkladı.

Yaklaşık 10 yıl önce bu öyküyü yazmaya başladığını, çoğunluğu el yazısı olan müsveddeleri tavan arasında sakladığını söyleyen Rowling, öyküyü çocuklara sunmaya karar verdiğini söyledi. Kitabın bölümlerinin parça parça internet üzerinden yayınlanacağını belirtti.

Karantina günlerinde çocuklar okuyabilsin diye öyküsünü ücretsiz olarak yayınlayacağını belirten Rowling şunları aktardı;

"Evlere kapanmış çocuklar veya bu zor garip zamanlarda okula giden çocuklar ücretsiz okuyabilsin diye Ickabog'u internetten ücretsiz yayımlamaya karar verdim"

“Çok yakın zamana kadar, Ickabog'un hikâyesini duyan tek kişi benim iki küçük çocuğumdu. Ickabog'u çevrimiçi olarak ücretsiz yayınlamaya karar verdim. Böylece karantinadaki çocuklar veya bu garip, sarsıcı zamanda okula geri dönen çocuklar bunu okuyabilir ya da birilerinden kendine okumasını isteyebilir”

Ayrıca yazar Rowling kitaptan elde edeceği telif haklarının tamamını corona virüs salgınından etkilenen kişilere yardım amacıyla kullanılmak üzere bağışlayacağını belirtti.

İşte yazarın twitter'da paylaştığı el yazısı olan müsveddeler;



Öykü hakkında detayların bulunduğu, yazarın websitesini şu link'ten ziyaret edebilirsiniz; https://www.jkrowling.com/j-k-rowling-introduces-the-ickabog/

Rowling ayrıca okuyucularının da kitaba dahil olmasını istedi. Rowling çocuklara şu çağrıda bulundu;

“Kitabı benim için resmedin. Hayal gücünüzü serbest bırakın”

Kasım 2020 tarihinde basılacak olan Ickabog adlı öyküye, çizimler arasından seçtiklerini ekleyeceğini belirtti.
Yorum Gönder

Yorum Gönder