Uzun Kız - Beanpole

Uzun Kız - Beanpole
Cannes'dan ödüllerle dönen Uzun Kız adlı filme yakından bakacağız bugün. Beanpole adı ile bilinen Kantemir Balagov imzalı bu yapım, Rusya'nın Oscar adayı olarak bilinen etkileyici dramlarından birisi... İstanbul Film Festivali'nde gösterime sunulmuş olan filmin fragmanında iki genç kızın çaresizliğine tanıklık ediyoruz.

Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış kategorisinde FIPRESCI ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan Uzun Kız, Asia Pasific Screed Awards, Stocholm Film Festivali gibi festivallerden ödülle dönmüştü. Savaşın kadınlar üzerindeki etkisini anlatan bu yapımda kadroda Andrey Bykov, Vasilisa Perelygina, Viktoria Miroshnichenko ve Timofey Glazkov gibi isimler yer alıyor.

Beanpole, II. Dünya Savaşı’nın ardından hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışan iki kadının hikayesini konu ediyor. 1945 yılında yaşanan II. Dünya savaşı, birçok şehrin yıkılmasına, insanların fiziksel ve zihinsel olarak hasar almasına neden olur. Savaşın üzerinden ayların geçmesine rağmen, etkilerinin oldukça taze olduğu bu dönemde yaşayan Iya, cepheden dönen arkadaşı Masha ile birlikte hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Görüntü itibari ile diğer insanlardan ayrılan Iya, Masha’nın otoritesi altında yaşamaya başlar ve bu durum iki kadının ilişkilerinin farklı boyuta taşınmasına neden olur. Masha'nın sorunlarının çözümünü Iya'da araması ve onu bunun için zorlaması ise filmin çaresizliğine bir katman daha ekleyecektir.

Ocak 2020’de vizyona girmesi planlanan ama ülkemizde film festivalleri dışında izlememiz meçhul gözüken Beanpole’un fragmanı #buradan izleyebilirsiniz

Yorum Gönder

Yorum Gönder