Tess Gerritsen İkiz Bedenler

Bu yazıyı 21.11.2018 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Uzun bir zamandır bu kitabı bitirmeye çalışıyordum... Çeşitli sebeplerden dolayı kitaba uzunca aralar verdikten sonra nihayet kitabı bugün bitirdim. Serinin ilk üç kitabının ardından bu kitapta fena değildi. Seri hakkına detaylar için #buraya bakabilirsiniz. Şimdi ise serinin 4. kitabı olan İkiz Bedenler'e yakından bakalım !

Tess Gerritsen İkiz Bedenler Konusu


Dr. Maura'nın evinin önünde bir kadın cesedinin bulunması ile olaylar başlıyor. Cesedin Maura'ya neredeyse tıpa tıp benziyor olması; cesedin kime ait olduğu ve bu cinayeti kimin işlediği sorularını akıllara getiriyor. Dr. Maura bu durumu ilk başta önemsememiş olsa da Dedektif Jane Rizzoli'nin uyarıları üzerine kendini korumaya karar veriyor.

Dedektif Rizzoli'nin olayları araştırması ile Maura'nın geçmişine dair sıradışı gerçekler ortaya çıkmaya başlıyor. Mauranın seri katil annesi ve psikopat kardeşi ortaya çıkınca olaylar hızla ilerlemeye devam ediyor.

Tess Gerritsen - İkiz Bedenler
Ana hikaye bu şekilde ilerlerken bir yandan da yan hikaye ilerliyor. Kitabın henüz ilk başlarında hamile bir kadının kaçırılarak bir tabut içinde haftalarca toprak altında esir tutulduğuna tanık oluyoruz. Bu iki olayın birbiri ile olan kusursuz bağlantısını görmek için kitabı okumanızı öneriyorum.

Kitap Hakkında Düşüncelerim


Kitaba uzun süre ara vermiş olmamdan mıdır bilmiyorum fakat bu kitabı, serinin önceki kitaplarına göre beğenmedim. Fakat yinede seriye olumsuzluk katmamış. Sadece biraz daha sakin bir bölüm gibi geldi. Ve artık heyecanım git gide artmaya başladı. Bilenler bilir; benim okuduğum ilk Tess Gerritsen kitabı; Siliniş adlı kitap. Ve Siliniş bu serinin 5. kitabı. Yani serinin bir sonraki kitabı 😊 Ben Siliniş'i okuyup çok beğendikten sonra seriye baştan başlamaya karar vermiştim. Ve artık serinin ilk 4 kitabını geride bırakmış durumdayım. Tess okumaya biraz ara verdikten sonra nihayet, Siliniş'e başlayacağım. Fakat ondan önce okumayı düşündüğüm kitap; Stefan Zweig - Korku 😉

Kitap Hakkında Detaylar


Yazar: Tess Gerritsen
Kitap Adı: İkiz Bedenler
Yayınevi: Martı Yayınları
Çeviri: Bahar Çelik
Sayfa:448
Puanım:3/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder