Tess Gerritsen - Çırak

Bu yazıyı 14.08.2017 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Tess Gerritsen'in Rizzoli Isles serisinin ikinci kitabınıda okudum nihayet. En az bir önceki kitap kadar güzeldi. Tess Gerritsen'den okumuş olduğum ilk kitap siliniş adlı bir kitaptı. Ve siliniş'in bir seriye ait olduğunu öğrendikten sonra seri hakkında bir araştırma yaptım ve serinin tüm kitaplarını temin etmek için kolları sıvadım. Serinin bir kısmını temin ettikten sonra ilk kitabını okumuştum. Şimdide serinin ikinci kitabını bitirmiş olmanın heyecanı ile yazıyorum bu kitap yorumumu.

Serinin ilk kitabında Cerrah adı verilen bir katil vardı; Warren Hoyt. İlk kitabın sonunda Dedektif Jane Rizzoli, Warren Hoyt'u yani Cerrahı parmaklıklar ardına göndermeyi başarmıştı. Fakat görünüşe göre bu, sonun başlanğıcıymış...

Tess Gerritsen Çırak

Tess Gerritsen Çırak Konusu


Boston Emniyet Teşkilatında görev yapmakta olan dedektif Jane Rizzoli, bundan bir yıl önce cerrah'ı içeri tıkmayı başarmıştı. Bir yıl gibi bir süre boyunca gayet sessiz olan Boston, yeni bir sabaha yeni bir cinayet ile uyanıyor. Soruşturmaya yürüten Jane Rizzoli, cesetlerin her birini incelediğinde, geçen yıl yaşanmış olan cinayetler ile bir benzerlik görüyor. Fakat ekip arkadaşları, Rizzoli'nin cerrah'ın etkisinde kaldığı için gittiği her yerde cerrah'ı gördüğünü düşünüyorlar. Ve Rizzoli'ye inanmıyorlar. ( Maura Isles'i ilk olarak bu kitapta görüyoruz. Rizzoli ile Isles bu kitapta bir araya geliyor... ) Boston'da işlenmiş olan cihayetlerde, kurbanın soluk borusunun ve gırtlağının tek hamlede kesilmiş olması, ve kadın geceliğinin yatağın kenarında katlı şekilde duruyor olması cerrah'ı akıllara getiriyordu.

Fakat cerrah yalnız yaşayan kadınları kurban seçip öldürüyordu. Bu kez ise katil, evli olan çiftlere saldırıyor. Erkeğin boğazını tek hamle ile kestikten sonra kadını kaçırıyor ve kadının kanlı geceliğini katlayıp yatağının kenarına bırakıyor. Rizzoli bu işte cerrah'ın bir parmağı olduğunu düşünüyor. Fakat akılları karıştıran nokta ise, cerrah'ın hapiste olması...

Cerrah'ın dışarı ile olan bağlantılarını araştıran Rizzoli, cerrah'ın dışarıdan birisi ile mektuplaştığını buluyor. Cerrah içeride olmasına rağmen, dışarıda birileri ile görüşmeye devam ediyor. Rizzoli bunları araştırmaya çalışırken bir gece ansızın Warren Hoyt, bir yolunu bulup kendisinin hastaneye götürülmesini sağlıyor ve orada sağlık ekipleri ve iki gardiyanı kendi has yöntemi ile katledip kaçıyor. 

Cerrah artık kaçmış durumdadır. Ve bu kez cerrah tek başına değil. Yanında birde çırak var...

Olaya CIA ve FBI'ın dahil olması ile işler daha da karmaşık bir hal alıyor. FBI ajanlarından Gabriel Dean ile arası pek iyi olmasada Rizzoli ekip arkadaşı ile bu işi çözmek için kolları sıvıyor. (Burada ki Gabriel Dean, serinin beşinci kitabında yer alan Dean, yani Rizollinin ilerleyen kitaplarda evleneceği adam ;) )

Rizzoli tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine cerrah ile karşı karşıya kalıyor. Fakat Bu kez cerrah, tek başına değil... Yanında birde çırak var...

Kitap Hakkında Detaylar


Yazar: Tess Gerritsen
Yayınevi: Martı Yayınları
Çeviri: Cumhur Mısırlıoğlu
Sayfa: 384
Puanım: 5/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder