Stefan Zweig - Korku

Bu yazıyı 18.12.2018 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Uzun bir aradan sonra yeni bir Stefan Zweig kitabı okumaya başladım. Bu benim okuduğum ikinci Zweig kitabı. Daha önce yazarın Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı kitabının #okumuştum. Bu kitapta, en az diğer kitap kadar güzeldi. Fakat bu kitapta yayınevinden kaynaklı bir çok sorun ile karşılaştım. Kitapta çok ama çok yazım hatası vardı... Hatta kitabın kapağında bile yazarın adı doğru yazmıyordu. Yazım hatalarından dolayı kitabı okumakta oldukça zorlandım. Keşke kitabı başka sahafcı'dan alsaydım diye düşümdüm bir an... Kötü bir deneyim oldu. Neyse, daha fazla uzatmadan kitabın konusuna bir bakalım...

Stefan Zweig Korku Konusu


Stefan Zweig - Korku

Kitap; evli ve iki çocuk sahibi olan bir kadının, kocasını aldatmasını ve bunu bilen kişinin kadına şantaj yaparak kadına korku yaşatmasını konu alıyor. Garip bir cümle oldu ama durum tam olarak bu. Ana karakterimiz olan İrene, kocası ve çocukları ile yaşayan güzel bir kadındır. Varlıklı bir ailede yaşıyor olmasına rağmen İrene, eşini başka bir adam ile aldatmaya başlar. İrene'nin sevgilisinin eski sevgilisi olan başka bir kadın bütün bu olanları fark edince İrene'e şantaj yapmaya başlar. İrene'den sürekli para almaya başlayan kadın İrene'in ev adresini bularak şantaj yapmaya devam eder. Kocasının durumu anlamasından korkan İrene'in yaşadıklarına çok şaşıracaksınız.

Kitap Hakkında Detaylar


Yazar: Stefan Zweig
Yayınevi: Mavi'nin Not Defteri Yayınları
Çeviri: Defne Demir
Sayfa: 80
Puanım: 3/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder