Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Bu yazıyı 28.04.2017 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Son günlerde okuduğum yeni kitap; Stefan Zweıg'dan Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı bir kitap. Son zamanlarda bir solukta okuduğum sayılı kitaplardan biriside bu kitap. Belkide bunu sebebi, kitabın kısa olmasıdır... Neyse. Kitaba geçeyim hemen !


Stefan Zweig Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Konusu


Kitap; yazar olan bay R'ye yazılan bir mektubu konu alıyor. Mektubu yazan kadının adını bilmiyoruz ve bütün olayları mektubu yazan kadının yazdıklarından öğreniyoruz. Kadın; bay R'ye öyle bir aşık ki, adama yazdığı mektup kıskanılacak türden. Kadının, bay R'ye olan hayranlığı, bay R'nin bir yazar oluşundan mıdır bilmiyorum ama müthiş bir mektup yazıyor. 

Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadını Mektubu
Kitap hakkında biraz spoiler;

Mektubu yazan kadın; henüz gencecik bir kız iken dul annesi ile bay R'nin karşı dairesinde oturmaktaymış. Yani mektupta böyle yazıyor. Kadının bay R'ye olan hayranlığı'da işte bu gençlik çağına dayanıyor... Genç kızımız, bay R'yi görebilmek için kapı dibinde uyukluyor, bay R'nin evine gelmesini bekliyor. (Hepsi onu birazcık görebilmek için...) Bir müddet sonra genç kızımızın dul olan annesi, bir adam ile evleniyor ve kızımızda annesi ile ınnsbruck'a taşınmak zorunda kalıyor. Bay R'nin hasretine dayanamayan genç kız; bir konfeksiyon mağazasında çalışmak üzere tekrar viyana'ya bir akrabasının yanına geliyor. Ve burada aşkının; bay R'nin peşinden gidiyor...

Mektup boyu olan bütün olaylar genel olarak böyle fakat kitabı ve mektubu güzel yapan şey; kadının mektubu yazış şekli ve kadının bay R'ye olan duyguları... 

Kitap Hakkında Detaylar


Yazar: Stefan Zweig
Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Çeviri: Ahmet Cemal
Sayfa:62
Puanım: 5/5 
Yorum Gönder

Yorum Gönder