Spotify vs Youtube Müzik (Karşılatşırma Hangisi Daha İyi)

Spotify vs Youtube

Spotify mı yoksa Youtube Müzik (TY Müzik) mi daha iyi, daha kaliteli sese sahip? Bu karşılaştırma tabii ki çok zor olacak. Fakat iki müzik dinleme platformunun da kendine göre artı ve eksileri, eksiklikleri olacak. En iyi hangisi sorusu zaten görece bir soru. Neyse çok uzatmadan astronottan yardım isteyelim. Uzaylı astronotumuz bizim için kısa bir Spotify, Youtube Müzik karşılaştırması yapacak.


Müzik ses kalitesi

İlk olarak Spotify mı yoksa YT Müzik mi daha yüksek ve net bir sese sahip buna bakacağız. Hoplarlör Logitech Z533 bluetooth adaptörü ise BL 5.0 APTX HD standartlarında.

Spotify'dan test için açtığımız müzikte cihazın ses seviyesi %30'da ve hoparlörün sesi ve bass ayarının da %100 açık olduğu ayarda müziği oynatıp ardından da aynı müziği YT Müzikte kaldığı yerden devam ettirince YT Müzik uygulamasının sesinin neredeyse Spotify'dan yarı yarıya fazla çıktığını ve daha anlaşılır ve gür olduğunu test ettik. Tabii ki çok profesyonelce olmasa da kulaklarımıza güvendik.


Ses ve netlikte: 

  • Spofify (-) 
  • YT Müzik (+)

Youtube Music


Müzikleri bulma ve sanatçı albüm kalitesi
Albümler ve özellikle resmi sanatçı albümleri mi kullanıcıların ekledikleri müzikler bakımından bir karşılaştırma.

YT Müzik çalma listelerini Spotify'dan transfer ettiyseniz (burada bu işlemi nasıl yapılacağını anlattık) vay halinize. Birçok müziğe tam isabet ulaşamayacaksınız. Mzüik listeniz alakasız şarkı ya da müziklerle dolacaktır. Diğeri de albümlerin çok eksik olması. En bilindik şarkıcıların en bilindik albümlerini bile bulamayabilirsiniz. Ve kullanıcıların yüklediği videodan çekilmiş düşük kaliteli müziklerle de karşılaşabilirsiniz. Yani Youtube'da olmayan yok diye bir şey yok. Spotify'da daha fazla sanatçı albümü var. Tabii ki daha düzenli albümler var.

Sanatçı, albüm çeşiti: 
  • Spotify (+) 
  • YT Müzik (-)



Spotify


Aarayüz ve müzik tavsiyesi
Arayüz ve tabii ki yeni müzik ve şarkıcı keşfetmek de önemli

Youtube Müzik arayüz olarak sınıfta kaldı. Müzik tavsiyeleri ve müzik listeleri olarak da pek iç açıcı değil. Özellikle Youtube'dan ayrı bir servis gibi çalışmaması ve sanatçıları takip edince o sanatçının Youyube kanalını takip etmek gibi saçma yönleri ile bize bağımsız bir uygulama gibi gelmiyor. Spotify daha özgün bir arayüze sahip ve nispeten daha isabetli önerileri var.

Arayüz ve öneriler: 
  • Spotify (+) 
  • YT Müzik (-)

Para TL

Fiyat

Bu kadar çok müzik platformunun içinde en iyi fiyatı kim hakkediyor?

Son gelen zamlar ile Spotify fiyatında artış oldu. Youtube Müzik biraz daha ucuz ve mobil ödeme seçenekleri özellikle Turkcell faturasına yansıtma gibi seçenekleri var. YT Müzik fiyatını ne kadar aşağı çekerse o kadar ilgi göreceği kesin.

Fiyat:  Spofify (-) YT Müzik (+)


Son olarak şunu söylemek mümkün: Youtube müzik şu anki Youtube'a bağımlı haliyle Spotify gibi orijinal ve tamamen müzik için üretilmiş orijinal bir platformu geçecek ve birinciliğe ulaşacak gibi görünmüyor.

Yorum Gönder

Yorum Gönder