Netflix Uzun Vadeli Abonelik Sistemini Test Etmeye Başladı


Apple TV+ ve Disney+ gibi rakiplerin ortaya çıkması sonucu Netflix, sektördeki mevcut konumunu korumak için yenilikler yapmaya devam ediyor. Tüm dünyada hatırı sayılır bir abone sayısına sahip olan Netflix, uzun vadeli abonelik sistemini test etmeye başladı.

Üç farklı uzun vadeli abonelik sistemi sunan Netflix yüzde 50'ye kadar indirim sağlayacak. Netflix tarafından test edilen uzun vadeli abonelik sistemi üç aylık, altı aylık ve on iki aylık olmak üzere toplam üç farklı plan sunacak. Üç aylık abonelik sisteminde yüzde yirmi, altı aylık abonelik sisteminde yüzde otuz ve on iki aylık abonelik sisteminde ise yüzde elli indirim sağlayacak. Böylelikle Netflix kullanıcıları, yıllık abonelikler'de %50 indirim sahibi olarak yarı yarıya kâr etmiş olacak.

Böylelikle abone sayısını uzun vade de korumayı ve yeni aboneler de kazanmayı hedefleyen Netflix, uzun vadeli abonelik sistemini Hindistan'da test etmeye başladı. Yıllık indirimli Netflix aboneliğinin de ilerleyen zamanda Türkiye’de test edilmeye başlanması bekleniyor. Şu anda Netflix’in en üst paketi aylık 41,99 TL ücrete sahip. Yıllık aboneliğin yüzde 50 indirimle sunulması halinde aylık 20,99 TL’ye denk gelecek. Bu paketi şifre paylaşımıyla 4 kişinin aynı anda kullanabildiğini düşünürsek aylık kişi başı 5,2 TL’ye Netflix kullanabileceğiz.

Yorum Gönder

Yorum Gönder