Netflix Türkiye Ebeveyn Kontrolü İçin PİN Dönemini Başlattı


Geçtiğimiz aylarda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Netflix gibi dijital yayın platformlarını denetleyeceğini #duyurmuştu. RTÜK denetimi altına giren platformların bu konudan olumsuz olarak etkileneceğini düşünmüş olsakta Netflix Türkiye bu konuda yeni bir adım attı.

Netflix Türkiye, +18 içerikli içeriklerin ebeveyn kontrolü ile şifrelenmesini sağlayan PİN dönemini başlattı. Böylelikle +18 içerikli içerikler, dört haneli pin kodunun girilmesi ile erişilebilir olacak.

Netflix Türkiye'nin konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;
Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye'de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık. Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz. Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek.
Konu hakkında detaylı bilgi için #şuraya bakabilirsiniz.
Yorum Gönder

Yorum Gönder