Netflix 2020'de Milyonlarca Abone Kaybedebilir !


Yeni güçlü rakiplerin yayına başlamasıyla 2020 yılı içerisinde Netflix, yalnızca Amerika'da 4 milyon abone kaybedebilir. Şimdiye kadar bu alanda dünya çapında tek başına iş yapan Netflix yeni güçlü rakiplerin gelmesi ile büyük sıkıntılar yaşayacak gibi görünüyor.

Son zamanlarda Netflix üzerindeki baskı gittikçe artıyor. Netflix için en büyük sıkıntı, yayına başlayan rakiplerinin Netflix'e göre daha uygun fiyatlar sunuyor olması. Bu durum pek çok kişinin farklı platformlarıda denemesini sağlarken kullanıcıların zamanla Netflix'i tamamen bırakmasına sebep olabilir.

Bloomberg ve CNBC kanallarında yaptığı açıklamalarda Laura Martin; Netflix'in Disney+ ve Apple TV+ gibi yayın hayatına yeni başlayan rakipleri ile fiyat konusunda rekabet edemediğini belitti.

Örneğin Netflix Amerika'da  8,99 $'dan başlayan fiyatlar sunarken, Disney+ 6,99 $, Apple TV+ ise 4,99 $ 'lık fiyat sunuyor. Üstelik Netflix'te giriş seviye plan yerine üst seviye planlar tercih edildiğinde fiyat 15,99 $ oluyor.

bu video'yu #youtube 'dan izleyin

Sahneye güçlü rakiplerin çıkması sonucu Netflix, abonelerini uzun süre elinde tutmak için uzun vadeli abonelik sistemini test etmeye başlamıştı. Netflix'in test ettiği yüzde elliye varan indirim sağlayan uzun vadeli abonelik sistemi hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazıya bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum Gönder