Lost - Tanıtım

Dizi severler tarafından yıllarca konuşulan efsane olarak nitelendirilen dizi Lost hakkında konuşacağız bugün. 22 Eylül 2004 - 23 Mayıs 2010 tarihleri arasında 6 sezon sürmüş olan diziyi henüz yeni izleme fırsatı buluyorum ne yazık ki. Dizi çoktan bitmiş olsa da diziyi izlerken hâlâ dizi hakkında güncel yazılara rastlamak mümkün. İnsanlar yeni bir diziye başlarken "acaba Lost gibi güzel mi ?" demeden edemiyor. Dizi o kadar sürükleyici ki tek seferde ard arda beş bölüm izlediğim bile oldu.

Lafı daha fazla uzatmadan saadete gelerek hâlâ izlememiş olanlar için bir tanıtım yazısı yazmak istiyorum. Hazırsanız başlıyoruz.

Lost
Dizinin ilk sezonunu yeni bitirdim. Ve ikinci sezona başlamadan önce yazıyorum bu yazıyı.


Lost Konusu


Oceanic Havayolları'na ait 815 sefer sayılı bir yolcu uçağı Sydney - Los Angeles seferine çıktıktan bir süre sonra Pasifik okyanusunda ıssız bir ada'ya düşer. Kazadan kurtulmayı başaran 47 yolcu için hayat, adeta yeniden başlamıştır. Bu ada'da yeni bir hayata başlayan insanlar ada'da gizemli birşeyler keşfetmeye başlayınca sürükleyici macera alıp uzaklara götürüyor bizi.

Dizide -en azından ilk sezonda- flashback tekniği çok sık kullanılmış. Her bölümde karakterlerin geçmişine kısa bir yolculuk yaparak karakterler hakkında bir takım bilgiler ediniyoruz.

Kazadan 47 yolcu sağ kurtulmuş olsada dizi boyunca bizi ilgilendiren karakter sayısı ortalama 10 - 15 kişi falan. Karakterlerimiz arasında; doktor, iletişim subayı, bir rock yıldızı, bir kanun kaçağı, bir inşaat işçisi, bir milyoner, bir dolandırıcı ve fen bilgisi öğretmeni gibi garip kişiler var. Birde hamile kadın var tabii ki. Ayrıca koreli çiftimiz Jin ve Sun'ı unutmamak gerek.

Şimdi dizide çok sık muhatap olduğumuz karakterlere yakından bakalım.

Lost Dizisi Karakterleri


Jack Shephard


Lost - Jack
Dizide ilk gördüğümüz karakter Jack. O bir doktor ve kendisi gibi doktor olan babasının cenazesini ülkesine geri getirmek üzere biniyor uçağa. Fakat uçak pasifik açıklarında bir ada'ya düşünce, ada'da yaralılara ilk müdahaleyi yaparak adeta ekibin lideri konumuna geliyor.

James 'Sawyer' Ford


Lost - Sawyer
Biz ona kısaca Sawyer diyoruz. Bir liderin kararlarına uyarak yaşamayı reddeden Sawyer, asi kişiliği ile her zaman sorun çıkaran bir tip. Henüz dokuz yaşındayken ailesi bir dolandırıcı tarafından öldürülen Sawyer, ada'da geçirdiği günler sonucu yavaş yavaş iyi adam olmaya başlıyor.

Sayid Jarrah


Lost - Sayid
O bir iletişim Subayı. Aynı zamanda Kuzey Kore savaşından Saddam adına savaşmış bir asker. Ada'da Jack'ten sonra gelen en cesur erkek.

Hugo 'Hurley' Reyes


Lost - Hurley
Kısaca Hurley olarak tanıdığımız karakter uçağın kendisi yüzünden düştüğünü düşünüyor. Etrafından yaşanan bütün talihsizliklerin kendisi yüzünden, kendi "kötü şansı" yüzünden olduğuna inanıyor. Loto'dan kazandığı para ile milyoner olan Hurley, loto'da kullandığı 4 8 15 16 23 42 sayılarının kötü şans getirdiğini iddia ediyor. (Sanırım bu sayıların dizi için önemi büyük. Bu sayılar ile dizi arasındaki gizemi araştırmaya devam ediyorum.)

John Locke


Lost - John Locke
Ve gelelim gizemli adamımız Locke'a. Diziyi izlerken "bu adamda bir gariplik var" diyeceğiniz türde bir karakter.  Fakat ada'da yemeğin büyük bir sıkıntı olması ve Locke'ın da güzel bir avcı olması onu ada'da değerli kılıyor. Ada'ya gelişlerinin kader olduğunu ve burada yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini iddia eden Locke bu sözleri ile bir çok kez tepki çekiyor. İşin en ilginç tarafı ise Locke uçağa tekerlekli sandalye ile biniyor. Kazadan uyandığında ise artık yürüyebiliyor.


Charlie Pace


Lost - Charlie
Driveshaft adlı bir müzik grubunda solist olan Charlie aynı zamanda uyuşturucu bağımlısı bir müzisyendir.

Boone Carlyle


Lost - Boone
Shannon'ın üvey kardeşi olan Boone, Locke ile takılmaktadır. Başı dertten kurtulmayan Boone, işinde başarılı olamamış bir cankurtarandır.

Michael Dawson - Walt Lloyd - Vincent


Lost - Michael Dawson - Walt Lloyd - Vincent
Oğlu ile ilişkileri iyi olmayan Michael, eski eşi öldükten sonra oğlunun velayetini almaya gittiği Sydney'den oğlu ile dönmek için uçağa biniyor. Böylelikle ada macerasına katılmış oluyorlar. Michael, oğlu Walt ve Walt'ın köpeği Vincent bir arada takılıyorlar. Bir süre sonra Michael bir tekne yapıp ada'dan oğlu ile gitmeyi düşünüyor.

Sun Kwon -  Jin Kwon


Lost - Sun Kwon -  Jin Kwon
Ve en sevdiğim çift ! Jin oldukça kıskanç bir adam ve karısının giyimine karışarak onu sık boğaz ediyor. Büyük bir şirketin sahibi olan Sun'ın babası'nın işlerini halletmek için sık sık seyehat eden Jin, karısı ile kendisini birden bu ada'da buluyor. Jin ingilizce bilmese de karısı Sun ingilizce biliyor fakat bunu kocasından saklamak zorunda kalıyor bir süre.

Kate Austen


Lost - Kate
Kadın karakterler içerisinde öne çıkan ilk isim Kate. O bir kanun kaçağı. Geçmişinde işlemiş olduğu suçlardan dolayı sürekli kaçak şekilde yaşamak zorunda kalan Kate birgün polis tarafından yakalanıyor ve ülkesine götürülmek üzere uçağa bindiriliyor. Polis ile birlikte bindiği uçak düşünce -ve bu kaza sonucu polis'te ölünce- Kate için hayat adeta yeniden başlıyor. Bu ada'da kanun kaçağı değilde özgür bir insan olduğu için ada'dan kurtulmak gibi bir planın içine hiç girmiyor.

Claire Littleton


Lost - Claire
Eski sevgilisi tarafından hamile bırakılan Claire bebeğini doğurduktan sonra evlatlık vereceği aile ile tanışmak üzere uçağa biniyor. Fakat uçak düşüyor ve bebeğini ilkel şartlarda bir ada'da doğurmak zorunda kalıyor. Ada'da kendisine müzisyen çocuk Charlie eşlik ediyor.

Shannon Rutherford


Lost - Shannon
Boone'ın üvey kız kardeşi olan Shannon, Sayid ile takılmaktadır. (Kendisinin Fear The Walking Dead 4. sezonda Al karakteri olarak tanıyoruz.)

Lost Fragman


Yorum Gönder

Yorum Gönder