Kısa Film #02: Tekerlemeler

Nursery Rhymes - Tekerlemeler
Tom Noakes, Lucy Gaffy ve Will Goodfellow tarafından 2016 yılında Avustralya'da kurulan Goono Studio kısa film dalında harikalar yaratmaya devam ediyor. Az önce adını saydığım üç yönetmen bir araya gelirde harika işler çıkmaz mı hiç ? Tekerlemeler (Nursery Rhymes) ' de o harika işlerden birisi.

Will Goodfellow tarafından yazılıp Tom Noakes tarafından yönetilen Nursery Rhymes bir çok ödülün sahibi olmayı başardı.  Sara West ve Toby Wallace'ın yer aldığı yapım; 2018 Sidney Film Festivali Dendy Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve 2019 Flickerfest Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Sinematografi ödüllerine sahip oldu.

Film uzun saçlı dövmeli vücuda sahip bir gencin yarıçıplak vaziyette titrercesine şarkı söylemeye çalışması ile başlıyor. Evet, karşımızda duran genç, tüm dünyaca bilinen çocuk şarkılarından birisi olan Old MacDonald'ı söylemeye çalışıyor.  E,I,E,I,O ! Kamera yavaş yavaş hareket etmeye başlayınca gencin, muhtemelen az önce gerçekleşmiş olan ciddi bir kazanın başında durduğunu görüyoruz. Kamera hareket ettikçe, duygu yüklü dakikalar, başarılı bir şekilde izleyiciye aktarılıyor. Nursery Rhymes’ın teknik anlamda oldukça kıymetli bir yapım olmasının yanından duygusal açıdan da oldukça şaşırtıcı bir yoğunluk sunduğunu söyleyebiliriz.


Yorum Gönder

Yorum Gönder