Hande Altaylı - Aşka Şeytan Karışır

Bu yazıyı 29.12.2016 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Aşka şeytan karışır... Bu kitabı ikinci okuyuşum oldu blogcan. Evet, daha öncede okumuştum bu kitabı. Fakat bu kez nedense çok daha uzun sürede bitirdim kitabı. İlk okumamda bir hafta gibi kısa bir sürede bitirmiştim. Bu kez o kadar da çok vakit ayıramadım ne yazık ki bu kitaba... Yinede genel olarak güzel bir kitaptı.

Hande Altaylı - Aşka Şeytan Karışır Kitabı Konusu





Bu kitaptaki ana karakterimiz Aslı. Aslı henüz küçük yaşta anne babasını kaybetmiş güzel bir kızdır. Üniversite çağlarında olan Aslı, ailesi ve akrabaları tarafından dışlanmış olan teyzesi Jülide ile yaşamaktadır. 

Birde Aslının sevgilisi kirpi vardır. Gün gelir Aslının teyzesi Jülide ölür. Aslı, teyzesi Jülide'nin ölümü ile iyice yalnız kalır. Tabii ki bu süreçte Jülide'nin sevgilisi olan ömer çıkagelir. (Kitap boyunca bu adama çok küfür ettim.) 

Teyzesinden kalan paranın suyunu çekmesi ile Aslı, sevgilisi kirpinin evine taşınmaya karar verir. Teyzesinin evinden eşyalarını alıp kirpinin evine gitmeye hazırlanırken, ömer şarhoş bir şekilde Jülide'nin evine gelir... Ertesi sabah Aslı ile ömer aynı yatakta sarmaş dolaş uyanır. Anlayın işte.

(Aslının demek ki ruhunda böyle bir o........ varmış ki, böyle bir şey yaşamaktan çekinmedi.) Aslı, sevgilisi kirpiyi ömer denen ... ile aldatmaya devam eder. Günün birinde kirpi Jülidenin evine, Aslının yanına gelir. Aslı kapıyı açar açmaz burnunun üzerine sert bir yumruk yiyerek yere yığılır. Bunun üzerine ömer'den başka çaresi olmadığını düşünen Aslı tamda o sırada, ömer'in evli olduğunu öğrenir... Dahasıda var ; ömer, Aslının ve Aslının teyzesi Jülidenin etrafındaki tüm kadınlarla birlikte olmuştur ! 

Artık sevgilisi kirpi'yi sonsuza dek kaybetmiş olan Aslı, yeni bir hayat kurmaya çalışır. Artık yeni hayatında işe girdiği şirketteki patronu çekiç kafa ve Aslının arkadaşı Nalan vardır. Peki ömer, Aslının hayatını daha ne kadar değiştirecektir ? Aslının başına başka neler gelecektir ? Bu soruların cevabı, kitabın bir sonraki sayfalarında...

Kitap Hakkında Görüşüm


Genel olarak okuru meraklandıran bir kitap. Fakat beni çok fazla gerdi ve sinirlendirdi. Kitap boyunca, ömer karakterinden nefret edeceğinize eminim.  

Kitap Hakkında Detaylar

 

Yazar: Hande Altaylı
Yayınevi: Remzi Kitapevi
Sayfa: 206
Puanım: 2/5 
Yorum Gönder

Yorum Gönder