The 100 6. Sezon Değerlendirme

Clarke Love
The 100'ın 13 bölümden oluşan 6. sezonunu nihayet bitirdim. Diziyi bitirmek biraz güç oldu. Fakat önümüzdeki sezon, dizinin final sezonu #olacağı için diziyi izlemeye gayret ettim. Şimdi kısaca sezon hakkında yazacağım.

BAŞLAMADAN !!!

The 100 hakkında genel bilgi için #şuradaki yazıma bakabilirsiniz.

Alpha
Hatırlarsanız bir önceki sezonda ekip yeni bir gezegene gelmişlerdi. Yeni gezegenin adı Alpha. Ekip gezegene iniş yaptıklarında Sanctum adlı bir yerleşim yeri keşfediyor. Fakat bu esnada Albay Diyoza'nın ekibinde yer alan pilot Shaw ölüyor. Bu durumda uzay gemisini kullanabilecek tek kişi olarak Raven kalıyor. Ve Raven'dan öğrendiği kadar uçuş yapabilen Emori...

Sanctum
Sanctum adı verilen bu bölgede dört farklı ailenin birleşmesi ile oluşmuş olan Asallar adlı bir grup yaşıyor. Bu grup çok uzun zaman önce dünyayı terk edip bu gezegeni keşfetmiştir. Bu grubun gizemi ise; öldükleri zaman farklı bedenlerde tekrar yaşamaları. Yani ölüyorlar, fakat kendilerini farklı birinin bedeninde diriltiyorlar. 

Russell
Asallar'ın lideri konumunda olan Russell için Sanctum'un başındaki kişi diyebiliriz. Asallar'ın haricide birde Gabriel'in evlatları adı verilen bir topluluk daha var.

Josephine
Sezon boyunca bizi ilgilendiren şey ise Josephine'in ölmesi. Josephine ölüyor. Fakat Josephine'in babası olan Russell, kızının yaşaması için Clarke'ın bedenini kullanmak istiyor. Yani Clarke'ı öldürüp, onun bedeninde Josephine'i yaşatmak istiyor.

Clarke - Josephine
Fakat Clarke bedenini terk etmiyor ve Clarke'ın bedeninde Josephine ve Clarke aynı anda kalıyor. Durumun farkına varan Bellamy, Raven ve diğerleri Clarke'ı kurtarmak istiyor. Aynı zamanda Clarke'da zihninde Josephine ile mücadele etmektedir.

Ekip Clarke'a yardım etmeye çalışırken Abby ise, iniş sırasında yaralanan Marcus'u başka bir bedende hayata döndürmeyi başarır. Fakat Marcus uyanınca, farklı bir bedende yaşamanın doğru olmadığını düşünerek intihar ediyor.

Sezon boyunca ekibin Sanctum'un güvenli olup olmadığı keşfetmelerini ve Clarke'ı bu karmaşık durumdan kurtarmaya çalışmalarını izliyoruz. Son olarak tabii ki ekip Sanctum'un hakimi oluyor. 
Bir sonraki sezonda dizi final yapacak ve bizlerde işler daha da çirkinleşmeden bu yükten kurtulacağız...

Dizi final yaptıktan sonra ise dizinin Spin Off'u başlayacak. #Detaylar.
Yorum Gönder

Yorum Gönder