Tess Gerritsen Rizzoli Isles Kitap Serisi

Bu yazıyı 26.07.2016 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Bu yazımda Tess Gerritsen'ın Polisiye roman serisi olan Rizzoli Isles'den bahsedeceğim.

Tess Gerritsen Kimdir  ?


Tess Gerritsen
Rizzoli Isles serisinin yazarı olan Tess Gerritsen, Kaliforniya San Diego eyaletinde doğmuş (1953) Çin asıllı, doktor ve yazardır. Stanford Üniversitesinden Antropoloji konusunda lisans yapmış, Kaliforniya Üniversitesinde'de tıp diploması almıştır. 

Stajını Hawaii'de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrılınca, ilk romanı olan "Gece Yarısından Sonra Gelen Telefon"u yazmıştır. Romantik Gerilim olarak tanımlanan bu romanı, aynı türden sekiz roman daha izledi. New York Tımes'ın en çok satan kitabı olarak "Hasat" adlı kitabı ile tıbbi gerilim alanında eserler vermeye başladı. 

Tıbbi Gerilim türünde olan romanlarına Polisiye'yide ekleyince bir süre sonra gelen romanlar sonucu Rizzoli Isles serisi ortaya çıktı.

Yazar hakkında detaylar için; #Wiki. Twitter; @tessgerritsen

Tess'in yazmış olduğu "Cerrah" adlı kitap Rizzoli Isles kitap serisi'nin ilk kitabı olmuş. Ben, daha önce Tess'in "Siliniş" adlı kitabını okumuştum. Kitap öyle böyle güzel değil. Siliniş'in ne kadar güzel bir kitap olduğunu anlatmam mümkün değil. Anlayabilmek için okuyup, o maceranın birebir yaşanması gerek. Üzerinden üç yıl geçti fakat ben hâlâ unutamadım o kitabı. Kitap hakkında yaptığım araştırmalar, siliniş'in Rizzoli Isles serisinin beşinci kitabı olduğunu gösterdi. Kitaplar hakkında detaylara şuradan ulaşabilirsiniz; #tessgerritsenrizolliısleskitapları. Linkteki sayfanın altında, kitapların listesine ulaşabilirsiniz. 

Rizzoli Isles Serisi Adını Nereden Alıyor ?


Kitapta yer alan iki ana karakterin isimleridir. Birisi Jane Rizzoli, diğeri ise Maura Isles. Bu iki isim tüm seride yer almaktadır. -Fakat, cerrah adlı kitap olan, serinin ilk kitabında Maura Isles yer almamaktadır. Konuya daha sonra dahil olacaktır.- Karakterlerden olan Rizzoli bayan olmasına rağmen, çok erkeksi bir yapıya sahip bir kadın polistir. Oysa Maura hiçte öyle değildir. Bir bayanda olması gereken bütün masumiyet ve zarafet Maura'da vardır. Bolca kanlı, bolca cinayetli, sürükleyici bir seridir Rizzoli Isles. Yukarıda verdiğim linklere rağmen, bir kere daha serideki kitapları sıralamak istiyorum.

Rizzoli Isles Kitap Serisi 


  1. Cerrah (#detaylar)
  2. Çırak (#detaylar)
  3. Günahkar (#detaylar)
  4. İkiz Bedenler (#detaylar)
  5. Siliniş
  6. Mefisto Kulübü
  7. Ruh Kolleksiyoncusu
  8. Buz Gibi Soğuk
  9. Sessiz Kız
  10. Sona Kalan

Seriye dahil olan yeni kitapların yazıldığı ve henüz dilimize çevrilmediği söylenmektedir. Diğerlerinden emin olmadığım için bu seriye ben eklemedim. Fakat eklemiş olduğum, yazdığım bu kitaplar kesin olarak Rizzoli Isles serisinde yer almaktadır ve sıralaması yukarıdaki gibidir. Okunması gereken kitaplar. Okuyun !
 
rizzoli ısles
Ayrıca bu kitap serisinden yola çıkarak, günümüzde 7 sezona ulaşan bir dizi yapılmıştır. Ve dizi güncel olarak devam etmektedir. Rizzoli Isles serisini okumadan diziyi izlemek pekte hoş olmuyor. İzlemeden evvel, okumuş olmanızı öneririm. 

Dizi hakkında detaylar; #enwiki Twitter; @RizzoliIsles 
Yorum Gönder

Yorum Gönder