Küçük Esnaf

Bu yazıyı 21.04.2016 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Bizimkiler dizisine olan sevgimi biliyor olmalısın blogcan. Boş zamanlarımı yada canımın sıkkın olduğu zamanları değerlendirmek ve birazcık tebessüm etmek için sürekli bizimkiler dizisini izlerim. Bizimkiler dizisinde en sevdiğim karakterlerden birisi olan Cemil, geçtiğim günlerde benim yine sinemaya gitmeme sebep oldu. Yaklaşık bir hafta önce izlemiş olduğum 8 nisan 2016 yapımı film; küçük esnaf'dı.
Küçük Esnaf
Filmin Konusu:

Filmin başrolunde olan Berhudar, bir çilingirdir. Yani küçük esnaf. 10 yıldır babası ile görüşmeyen Berhudar, babasının ölümünden sonra, babasının kumar borcunu tahsil etmeye gelen adamlar ile uğraşmak zorunda kalacaktır. Zaten Berhudar'a bir faydası olmaya adam, birde ölürken yüzbin tl borç yıkmıştır oğluna. Küçük esnaf olan Berhudar, bu parayı ödeyecek mi ? Yada ödeyebilecek mi ? 
Tatlı bir maceraydı doğrusu. 
 
Eleştiri: 

Fragmanda bizimkiler dizisinden cemili gördüğüm için bu filmi izlemiştim. Fakat Uğurtan Sayıner'e verilen kısa roller, biz Uğurtan Sayıner sevenleri için fragmana konulan kısa sahneler bizleri aldatmaktan başka bir şey değildi. Tamam, film genel olarak güzeldi. Ama keşke usta oyuncu Uğurtan Sayıner'e daha fazla rol verilseydi. Eminim film çok daha güzel olurdu.

Fragman:

Puanım: 3,5/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder