Bizimkiler

Bizimkiler
Bizimkiler dizisi hakkında daha önce birkaç yazı yazmıştım. Blogda biraz gezinerek o yazılarımı okuyabilirsiniz. Bu konuda en popüler yazım, bizimkiler dizisinin dış çekimlerinin yapıldığı Şale apartmanı hakkında. Bizimkiler dizisi nerede çekildi sorusunun yanıtını almak istersen #şuradaki yazımı okuyabilirsin. (Birde #burada bir yazım var.) Bu yazımda genel olarak bizimkiler dizisi'nden bahsedeceğim.

Hani bazı diziler vardır ya onu izleyerek uykuya dalarsın... Benim, uykuya dalmalık dizimdir bizimkiler. Hayatın karmaşasından bunaldığım zaman bizimkiler dizisini izliyorum genelde. Ne kadar yabancı dizi izlersem izleyeyim, hiçbiri bizimkiler'in verdiği tadı vermiyor. Bizimkiler bir başka.

Bizimkiler Dizisi Konusu


Dizinin konusundan bahsedecek olursam, kısaca apartman sakinlerinin günlük yaşamı diyebilirim.  Aslında dizide ana karakter, Şükrü bey'in oğlu Ali'nin yaşamı olsa da dizide birçok ana karakter var. Almanya'dan Türkiye'ye kesin bir dönüş yapan Şükrü ve ailesi İstanbul'a yerleşir. Bizde tüm olanları yani Ali'nin yaşamını izleriz. 

Fakat 15 sezon 458 bölüm süren bu dizide; apartman yöneticisi Sabri bey, kapıcı cafer, Almancılar ve sapık oğulları, baykuş cemil ve terzi karısı, katil yavuz, tak tak sedat gibi karakterler dizinin önemli karakterleri arasına girmiştir.

Aynı şekilde, apartmanda muayenehane'si bulunan dahiliye doktoru Türkan hanım'da ailenin bir parçası olmuştur. Zamanla diziye şair Cenap ve arkadaşı ressam Sıtkı dahil olmuştur. Daha sonra ise öğretmen aile... Öte yandan Şükrü bey'in abisi Şevket bey, Şevket bey'in ailesi ve şirket çalışanları'da diziye fazlası ile renk katmaktadır. Son olarak, iblislerin boynuzunu kıran Halil efendi'yi atlamak olmaz. Birde halil bey var.

Dizinin genel bir konusu olmasa da izlerken çok keyif alacağınız bir gerçek. Dizinin bazı bölümlerini -ne yazık ki tamamını değil- youtube üzerinden izleyebilirsiniz.
Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. ben ara ara bizimkiler repliklerini cümle aralarına serpiştiriyorum kimseler anlamıyor. mesela biri bi şey söylediğinde cafer gibi duyduk duyduk diyorum. bunu iğne deliğinden alacak kimse olmadı şimdiye dek. sen öpüyorum yanaklarından yazınca gözüm parlamadı değil :)
    en iyi yerli dizi kesinlikle bizimkiler öyle güzel detayları var ki şimdiler gibi suya sabuna dokunmadan sırf aşk, kara para işlememişler. her karakterin kusuru var örneğin. insan olan yanları unutulmamış. tekrar tekrar izlemekten asla sıkılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burcu, hoşgeldin canımıniçi. :D Bende Bizimkiler'i izlemekten hiç sıkılmıyorum. Hâlâ izliyorum, hatta bu gecede uyumadan önce bir iki bölüm izleyeceğim. Bu dizi, şimdiki yerli dizilere hiç benzemiyor. Ben ayrıca arada sırada Yedi Numara'da izliyorum. Hatta yakında o dizi hakkında da yazağım.

      Konuya dönecek olursak bu dizi bir harika. :) Bu arada yazdığım yorumdan bahsetmişsin, mutlu olmuşsun. Ne kelime babam afedersin :) Yazarım tabii.

      Sil