O Bir Efsane - Bizimkiler Dizisi

Bu yazıyı 11.02.2016 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Eskiler bilir, hatırlar. Çok yaşlı biri olmasam'da bende bu diziyi hatırlıyorum ve yıllardır izliyorum.  Bizimkiler dizisi, Türk televizyon tarihindeki en uzun dizi olarak bilinmektedir. Günümüzde Kurtlar vadisi gibi saçma sapan dizilerin sezon sayısı olarak Bizimkiler'i geçmiş olması beni en çok üzen şey diyebilirim. Bizimkiler dizisi üzerine asla tanımam. 13 yıl aralıksız olarak yayınlanan bu güzel aile dizisinde bir çok güzel karakter var. Bir apartmanda gündelik yaşamı konu alan bu dizi, kapıcısından şirket sahibine birçok ailenin neşeli ve eğlenceli hayatını konu alıyor. Dizi içerisinde "fazlalık" olarak tanımlayacağım hiç bir karakter yok. Bir bölümünde bir karakter bile rol almasa bir eksiklik hissediyorum o bölümde. Dizide en çok sevdiğim karakterleri sıralayacak olsam, sıralama şu şekilde olurdu ; Cemil, Kafıcı Cafer ,Sabri, Sedat, Dunkof Halis, Davut Usta ve diğerleri.
Cemil
Cemil:
Sık sık kullandığı "benim adım cemil ! " cümlesi ile güldürmeyi başaran sarhoş cemil, karısı sevim hanım'dan gizli olarak içtiği biralar ile günlerini geçiriyor. Karısı anlamasın diye, kapıcı Cafer'e "dünkü kazada dört kişi ölmüş dört, duydun mu ??????"  diyerek dört şişe bira sipariş etmesi, gündemi güzel kullanması harika bir şey.
Kapıcı Cafer
Kapıcı Cafer:
Apartmanın her zaman en çok ezilen, her evden ayrı bir azar işiten ama yinede keyifli hayatına devam eden bir karakter. "Buyrunnn, iyi günler..." diye cümleye girip "anaammm" diye cümleyi bitirmesini ben  standart olarak tanımlıyorum.
Sabri
Sabri:
Kapıcı Cafer'in korkulu rüyası olan, " şimdi tutuyorum zaptı.! " diyerek Caferi tehdit eden Sabri, apartman idaresini elinde tutan/tutmaya çalışan birisi. Yöneticiliği apartmandan başka birine kaptırınca, bunalıma bile giriyor. Buda böyle zavallı ve hoş bir kişilik :) Diziye fazlasıyla renk katıyor. "Şimdi tutuyorum zaptı."
Sedat
Sedat:
Katil Yavuz ile birlikte meyve- sebze halinde çalışan tak tak Sedat, sürekli katilden para araklayarak zulayı doldurmaktadır. İnternetin icadını yada tarihini bilmesem'de, sanırım internetin yeni yeni popüler olduğu günlerde olsa gerek, sürekli  "internetten cızzzz" lfadesini kullanarak, internet üzerinden kazançların bir kısmını kendi hesabına atmaktadır. Dizinin hemen hemen bütün bölümünü izlememe rağmen, sürekli dile getirdiği "Londra'daki evi" ni aldığına bir türlü şahit olamadım.
Dunkof Halis
Dunkof Halis:
Dizinin belkide en çok konuşulan karakteridir. Davut ustanın tek oğlu olan Halis, kadınlara olan sapıkça ilgisi ile dizide dikkatleri üzerine çekmektedir. "Yumuşak yumuşak" , "Pembe pembe" gibi kelimelerini cümlelerinde sıklıkla kullanır. Hakâret olarak kullanmış olduğu kelimesi ise, "Âdi" dir.
Davut Usta
Davut Usta:
Vatanına milletine düşkün bir yurttaştır kendisi. "Türkün Türk'ten başka dostu yok" , " Bir Türk dünyaya bedeldir" gibi özlü sözleri vardır kendisinin. Sinirlenince "Halt.!" diye cümleye girer. "patlatırım enseni" şeklinde apaçık tehdit ederek "altı kere sekiz" gibi sorular sorar. Oda böyle güzel bir karakter işte.

Bunlardan başka Ergun, Abbas, Halil Pazarlama, Yengeç Hüseyin, Halis'in tertip'i vs. gibi çok güzel karakterlerde var. Ama hangi birisinden bahsetsem. Böyle güzel dizi anlatılmaz izlenir. Dizinin bir kısmına youtube üzerinden ulaşabilirsiniz. Ne yazıkki 13 yıl yayınlanmış olan bütün bölümlerine ben bile ulaşamadım ama şuradaki 200 bölümü bilgisayarıma indirdim ve izlemekteyim. Eğer günün birinde bu videolar internet üzerinde yok olursa, gelecek nesillere aktarmak için ben internete yükleyeceğim.

İlk defa izleyecek için önerim; 169. bölüm. Diziyi tanımak için bu bölümü öneriyorum. İlk baştan başlamak karakterlerin tam oturmamış olmasından dolayı sizi sıkabilir. Siz şimdilik önerdiğim bölümü izleyin, sonra baştan başlayacaksınız ^_^ 
Yorum Gönder

1 Yorumlar