Judy Wılkıns - Kâbus Oteli

Bu yazıyı 20.06.2015 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Kitap üzerine yazılar yazmaya devam ediyorum. Sanırım bundan sonraki blog hayatıma kitap ve şiirle ile devam edeceğim yada bu konuda daha sık içerik gireceğim, öyle gözüküyor... 15 dakikalık bir deli cesareti ile satın aldığım 25 kitabım hızla tükeniyor. O kitaplardan birisini daha önce bitirmiştim. Ve artık bir seri şeklinde buraya yazmaya karar vermiştim. Bu serinin ikinci kitabı "Judy Wılkıns - Kabus Oteli". Bu kitapta bitti, ama ne varki ben alınacak kitaplar listesine yeni kitaplar not etmeye çoktan başladım bile! Elimdekiler biter bitmez diğer kitaplarımı satın alacağım. Kabus Oteli'nden bahsedecek olursam ; bu kitap birazcıkta olsa "Osman Aysu - Büyük Hesaplaşma" kitabındaki tadı verdi diyebilirim. Zaten bu güne dek okuduğum en sürükleyici kitap şüphesiz Büyük Hesaplaşma idi. Kabus Oteli'de en az Büyük Hesaplaşma kadar sürükleyiciydi. 

Kitabın Konusu:

Bir adanın üzerine kurulmuş olan Cennet Oteli'nde esrarengiz olaylar yaşanmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla yaşanan kayıp olaylarında, kaybolan insanların en son Cennet Oteli'ne gittiği bilinmektedir. Artan bu olaylar üzerine FBI, otele müşteri kılığında ajanlar göndermektedir. Bir süre sonra giden ajanlarda geri dönmemiş - dönememiştir. 

Otelin sahibi olan bilim adamı ise, otelin metrelerce altında kurduğu laboratuvarlarda, otele tek başına gelen, yokluğu kolaylıkla farkedilmeyecek olan  müşteriler  üzerinde deneyler yaparak yeni bir canlı türü yaratmak istemektedir. 

Kayıp olaylarının çok fazla artması üzerine otele FBI en kurnaz ve akıllı ajanlarından birini gönderir. Ajanın görevi ise; daha önceden gönderilmiş olan Ajanları bulup korumak ve oteldeki esrarengiz olayları çözmektir. FBI Ajanı otelin derinliklerine inen yolu bulur. Artık ajan bilim adamını, bilim adamı ise ajanı bulmuştur. Peki ya sonrası ?

Kitap Hakkındaki Görüşüm: Konu olarak güzel ve sürükleyici olsa da otelin alt bölümünde yaşananlar biraz daha gerçekçi olabilirdi. Bunun haricinde kusursuz bir kitaptı. Polisiye türü okumak isteyenlere bu kitapta güzel bir örnek olabilir tabiiki ama, ŞahMat'daki yada Siliniş'deki tadı alamayacakları kesin.

KİTAP HAKKINDA DETAYLAR:
Yazar: Judy Wılkıns
Yayınevi: Kalipso yayınları
Çeviri: Ata Önder
Sayfa:207
Puanım: 4/5

Yorum Gönder

Yorum Gönder