Bernard Dryer - Şüphe

Bu yazıyı 05.08.2015 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Merhaba blogcan. Uzun soluklu olan bir aradan sonra blog'da yayın yapmaya devam ediyorum... Bak tekrar birlikteyiz işte. Biliyorsun, okullar tatile girdiği günden beri bende inziva'ya çekilmiştim. Birazcık ara vermek istedim sadece. Bu sırada bir çok kitap okudum ve zaman geçirmeye çalıştım. Zaten bu konulardan daha önce şuradaki yazımda sözetmiştim. O yüzden fazlada uzatmadan saadet'e gelmek istiyorum. Bir kitap daha bitirdim ben. Evet, mutluyum ve okuduklarımı yazmaya da devam ediyorum.  Okuduklarımın bir çoğu sürükleyici konularından dolayı, siz okurlara önerilecek kadar güzel diye düşünüyorum. Ve yeni bir kitap ile Okudum serisine devam ediyorum. Serinin üçüncü yazısına  Bernard Dryer - Şüphe adlı kitabı ile devam ediyorum. Kitabın konusu ne kadar acı ve dram dolu olsada şunu belirtmeliyim ki, okuyucu'yu sürüklemesine nazaran kötü ve basit bir anlatımı vardı. Üstelik bir çok kelimede yazım hatası vardı.Çevirilerde cabası. Bu sebepten dolayı biraz sıktı diyebilirim. Kitabın bazı kusurlarıda olsa, okumaya değerdi! :) 


Kitabın Konusu:


Savaş dönemlerinde geçen; sürükleyici, özlem, acı, pişmalık ve şüphe dolu bir hikaye. Bütün bu bileşenlerinden dolayı The Pianist filmine çok çok benziyordu. Kitabı sevmemdeki en önemli etkende kısmen buydu.

Savaş döneminde uzak topraklarda görevde olan Rip, acı bir ölüm haberi ile küçük bir bavul toplayarak eski bir gemi ile, yıllarca uzak kaldığı, ait olduğu cografyaya tekrar dönmesi gerekir. Eşinin ölüm haberini almıştır. Son zamanlarda eşi ile olan sancılı ilişkilerine rağmen Rip, eşinin intihar edeceğini düşünmüyordu. Acaba eşini intihara sürükleyen kedisimiydi. Yoksa Albaydan gelen mektupta yazan intihar, bir aldatmacamıydı ? Eşi neden ölmüştü ? 

Kitap Hakkındaki Görüşüm:
Her ne kadar konusu ilgi çekici olsada, anlatım ve üslup pekte iyi değildi. Kitabı okurken çok kopukluk yaşadım. Hatta günlerce okumadım bile. Ama gerçekten kurgu olarak gayet başarılıydı. Cinayet'in gizemi bambaşka birşeydi. En büyük eksiklik ise çeviriydi. Çeviride düzgün olsa daha iyi olurdu.

KİTAP HAKKINDA DETAYLAR:
Yazar: Bernard Dryer
Yayınevi: Kalipso yayınları
Çeviri: -
Sayfa:208
Puanım: 4/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder