Sara Becker - Sus

Bu yazıyı 30.05.2015 tarihinde mustafaalniak.net adlı blogumda paylaşmıştım. O blogu kapattığım için yazıyı burada paylaşmaya karar verdim.

Merhaba blogcanlar, bu günden itibaren bir yazı dizisine daha başlamaya karar verdim. Bu yazı dizisinde okuğum kitaplar hakkında görüşlerimi siz değerli blogcular ile paylaşacağım. Yazı başlığına bakacak olursak #01 ibaresi, bu yazı serisinin 99'a kadar gideceğini işaret ediyor olabilir, ama nice 99'lara ;) Ayrıca şununda belirteyim ; bu seriye başlamadan önce, şüphesiz bende onlarca kitap bitirdim. Ama o zamanlar buralara yazma gibi bir fikrim yoktu. Bu sebepten dolayı bu günden önce okuduğum kitaplar bu listeye dahil olmadan kayboldu - unutuldu gitti. Sadece bloguma yazılmış olan bir piraye kalmış. Onuda listeye dahil etmeden yeni bir başlangıç yapıyorum :) Bu güne dek okuduğum kitapların bana öğrettiği bir diğer şeyde şuydu; "Söz uçar yazı kalır.". Bunun üzerine bende okuduğum kitaplar daha fazla uçup unutulmasın diye yazmaya karar verdim. Şimdi ise, okuduğum o güzel kitaplar yarım kalmadığı sürece  sizler ile paylaşacağım.

Haydi başlayalım o zaman ! İlk kitabım "Sara Becker - Sus". Bu kitabı okurken ilk başlarda biraz sıkılmıştım. Ben bir kitabı okurken, bahsettiği şeylerin gerçek hayatta yaşanılabilir olmasına özen gösteririm. Yani yazar çok desteksiz atıp tutuyorsa "ulan, ufak at bari be " der dururum. Bu kitapda biraz öyle ama, sonunu merak ettiğim için okudum ve bitirebildim. Psikoloji-Gerilim-korku içeren bu roman ruhlar aleminde geçiyorda denebilir. 




Kitabın Konusu: Başrolde olan karekterimiz Jerry Sandhurst, nişanlısı olan Jessica'nın esrarengiz şekilde ölmesi, ölüm sebebinin bilinememesi ve Jessica'nın cesedinin mezarında hiç çürümemiş olması Jerry'i dehşete düşürür. Jerry, Jessica'nın ölmediğini düşünür. Arkadaşı Evans ile birlikte bu esrarengiz olayı çözmeye çalışan Jerry'i çok zor günler beklemektedir. Jessica'nın ruhu bir akıl hastası olan psikopat John Glog tarafından ele geçirilmiştir. Jessica, John Glog ile birlikte artık ruhlar aleminde aşk yaşamaktadırlar. Tabiki Jessica bütün bunların bilincinde değildir. Ancak Jerry için herşey burada bitmemiştir. Jerry, Jessica için John Glog ile amansız bir savaşa girmiştir. Peki Jerry, Jessica'yı kurtarabilecek mi dersiniz ?

Kitap Hakkındaki Görüşüm: İlk başlarda çok sıkılıyor olsamda, şuradaki yazımdaki okunmamış kitaplara bir yenisini daha eklemek istemediğim için okudum ve bitirdim. Demekki zorlayınca oluyormuş :D Söylediğim gibi, kitap ilk başlarda bana sıkıcı gelsede gerçekten Jessica ile Jerry'nin sonun merak ediyordum. Bu merak üzerine okudum. Kitapda gerçekten çok fazla esrarengiz olaylar dönüyor. Böyle bir kitaba tekrar rastlarmıyım gerçekten merak ediyorum. Okuyun, birşey kaybetmezsiniz.

KİTAP HAKKINDA DETAYLAR:
Yazar: Sara Becker
Yayınevi: Kalipso yayınları
Çeviri: Mete Başgil
Sayfa:191
Puanım: 3/5
Yorum Gönder

Yorum Gönder