The Walking Dead Çizgi Roman Serisi Sona Erdi

Yürüyen Ölüler çizgi roman
Birçok kişi The Walking Dead'i bir dizi olarak tanımış olsa da aslında The Walking Dead dizisi Robert Kirkman ve Charlie Adlard'ın ikilisinin elinden çıkan bir siyah beyaz çizgi roman serisiydi. Image Comics adlı çizgi roman yayınevi tarafından yayınlanan The Walking Dead çizgi roman serisi 16 yıllık yolculuğunu 193. sayısı ile noktaladı. Yani böylelikle The Walking Dead çizgi roman serisi resmen sona ermiş oldu.

Fakat bu, dizininde sona ereceği anlamına gelmiyor. Dizi tam anlamı ile çizgi roman ile aynı şekilde ilerlemiyor. Eğer dizi çizgi roman'a göre ilerlemiş olsaydı Carl ölmemiş olacaktı. Fakat dizi yapımcıları çizgi roman'ın aksine Carl karakterini öldürmeyi tercih ettiler. Dizide çizgi roman'a göre ilerleyen en önemli şeyler Negan'ın ve Fısıldayanlar'ın gelişi oldu. Eğer bu şekilde devam ederse, çizgi roman'a göre 10. sezonda fısıldayanlar ile yaşanacak olan büyük savaş'a tanık olacağız.

The Walking Dead çizgi roman 193. sayı
Öte yandan AMC, The Walking Dead dizisini yayınladıktan beş yıl sonra 2015 yılında Fear The Walking Dead adlı bir spin off çıkardı. Bunun ile yetinmeyen kanal; ikinci bir spin off üzerine çalıştıklarını belirtmişti. Ayrıca Rick Grimes'ın merkezinde olduğu başka bir film daha geliyor. Yani özetle; The Walking Dead çizgi roman serisi resmen bitti. Fakat The Walking Dead evreni genişlemeye devam ediyor.
Yorum Gönder

Yorum Gönder