Geçmiş, Bugün Ve Gelecekte Dark Karakterleri

Netflix'in Alman yapımı dizisi Dark'ın karakterleri üzerine yazmak istiyorum bugün... Bu yazımda dizi hakkında çok detaya girmeyeceğim. Dark hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazımın konusu karakterler üzerine.

Bildiğiniz gibi dark; 33 yıl ara ile üç farklı zaman diliminde geçen bir dizi. Bu nedenle bir karakteri üç farklı zamanda görebiliyoruz. Haliyle üç farklı zamanda aynı karakteri farklı oyuncular canlandırıyor. Siz yorulmayın diye size bir güzellik yaptım ve dark'ın önemli karakterlerini ele aldım. Bu yazımı okuduktan sonra diziyi izlemek sizin için çok daha kolay olacak !

Dark karakterler
Dizide tüm karakterleri tek tek almasam da önemli karakterlerin hepsini ele aldım. Yan karakterlere değinmedim. Yinede kimin kimin nesi olduğunu anlamanız için yukarıda bir görsel bıraktım. Detaylı incelersiniz.

İnes Kahnwald 


İnes Kahnwald - Dark
1986 yılında hemşire olarak gördüğümüz ines, Mikkel'i hastanede evlatlık olarak alan kişidir. Aynı zamanda Michael'ın intihar mektubunu saklayıp daha sonra Jonas'a veren kişidir.

Michael Kahnwald


Michael Kahnwald - Dark
Olayların merkezinde olan ve herşeyi karıştıran karakterdir. Diziyi izleyen bir çok beyin bu karakter yüzünde yandı. Şimdi bu beyinleri yeşillendirmek için açıklıyorum. 1986 yılında İnes'ın evlat edindiği kişi aslında 2019 yılındaki Mikkeldir. Fakat Mikkel daha sonra Micheal olmuştur. Bu durumda Micheal aynı zamanda Jonas'ın babası konumundadır. Geçmişteki Mikkel ise 2019 yılında intihat etmiştir.  

Peki o halde Mikkel kim ? Açıklayalım...

Mikkel Niesel 


Mikkel Niesel - Dark
Ulrich ve Katherina çiftinin çocuğudur kendisi. 4 kasım 2019 tarihinde Bartosz, Jonas ve Franziska ile birlikte mağaraya giriyor ve kayboluyor. Mağara da kaybolan Mikkel 1986 yılına gidiyor ve orada ailesini arıyor. Bu esnada hastaneye düşünce onu hemşire İnes evlatlık olarak alıyor ve artık onun adı Micheal Kahnwald oluyor. 

Hannah Kahnwald


Hannah Kahnwald - Dark
Küçüklüğünden beri Ulrich'e aşık olan Hannah, Jonas'ın annesidir. 

Jonas Kahnwald 


Jonas Kahnwald - Dark
Hannah ve intihar eden Mikkel (Michael)'ın çocuğudur. Sarı yağmurluk ile gördüğümüz bu karakter dizide oldukça önemlidir.

Ulrich Niesel


Ulrick Niesel - Dark
Dizide en sevdiğim karakter olan Ulrich bir polistir. Katherina ile evlidir fakat karısını Hannah ile aldatmaktadır. Ulrich aynı zamanda Mikkel'in babasıdır. Hatta Mikkel'i bulmak için 2019 yılından 1953 yılına gitmiştir. Oğlunu bulmak ve birtakım şeyleri değiştirebilmek için Helge'yi öldürmüştür. Bu nedenle genç polis Egon tarafından tutuklanır. (2. sezonda onu bir akıl hastanesinde uzun beyaz saçları ile görüyoruz.)

Katherina Niesel 


Katherina Niesel - Dark
Ulrich'in eşidir. Aynı zamanda Mikkel, Martha ve Magnus'un annesidir. 1986 yılında isyankar bir kız iken 2019 yılında okul müdürü olmuştur. 

Helge Doppler 


Helge Doppler - Dark
Dizinin en önemli karakterlerinden biriside Helge'dir. Kendisi Peter'ın babasıdır. 2019 yılından gelen Ulrich Helge'yi kafasından yaralayarak bir sığınağa taşır. Bir süre sonra bu sığınakta Helge; bir zaman kapısının açılması ile 1986 yılındaki Jonas'ın görür.

1986 yılında karşımıza çıkan Helge'nin ise çok önemli bir görevi vardır. Noah'ın emir kulu olan Helge; onun talimatı ile çocukları şimdiki zamandan gelecek zamana kaçırmaktadır.  Sonra bu duruma son vermek için 2019 yılından kendisine gelen kendisi ile karşılaşır. 

2019 yılına geldiğinde Helge, yaptıklarından pişman bir halde genç Helge ile konuşmak için zamanda yolculuk yapmıştır.

Charlotte Doppler 


Charlotte Doppler - Dark
Dizide sevdiğim karakterlerden bir diğeride Charlotte Doppler. Kendisi bir polistir. Kendisini 1986 yılında ölü kuşları toplarken görmüştük. Hatta orman kenarındayken  2019 yılında gelen Jonas Charlotte'e hangi yılda olduklarını sormuştu. Hatırladın mı ? 

Charlotte kayınpederi Helge ile uğraşırken bir yandan da meslektaşı Ulrich'in kayıp oğlu Mikkel'ın bulmaya çalışıyor.

Egon Tiedemann


Egon Tidemann - Dark
İki farklı zamanda gördüğümüz Egon, 1953'de polistir. Gelecekten gelen Ulrich'i tutuklamıştır. 1986 yılında ise Mads'ın kaybolması ile uykuları kaçmıştır.

Claudia Tiedemann



Claudia Tiedemann - Dark
Üç farklı zamanda karşımıza çıkan Claudia Egon'un kızıdır. 1986’da Nükleer santralin başına geçmiştir. Kızı Regina ile arasında soğukluk vardır. Bir gün, 33 sene önce kaybolan köpeğine rastlıyor ve zamanlar arası geçişten şüpheleniyor. Sonrasında zaman yolculuğu yaparak 33 sene sonraya gidip Noah’ın rakibi oluyor.

H. G. Tannhaus


H.G. Tannhaus - Dark
1953’te zanaatkardır. Zaman yolculuğu ile ilgili bir kitabı yok henüz. Gizemli bir aparat icat etmedi. Ancak Claudia yaşlı bir kadın olarak dükkana girdiğinde işler değişiyor. Cihazı aktif edebilmek için 2019’dan gelen Ulrich’in akıllı telefonunu kullanır.1986’da Charlotte’un büyük babasıdır. Yabancı (Gelecekteki Jonas) kendisini ziyaret eder ve yanındaki aygıtını onarmasını ister.

Noah 


Noah - Dark
1986’da kilise ve Winden Hastanesi’nin papazıdır. Mikkel geçmişe yolculuk yaptığında onu rahatlatıyor. Noah yaşlanmıyor. Kendini Claudia’nın rakibi olarak görüyor. İki taraf da zamanda yolculuğun egemenliği için savaşıyor adeta. Noah, yaptığı deneylerin acımasızlığının ve çocukların öldüğünün farkında. Fakat, zaman makinesini inşa ederek insanlığı yükseltmek istiyor. Helge’yi kandırmış, Bartosz’u da aynı şekilde kendi yanına çekmeye çalışıyor.
Yorum Gönder

Yorum Gönder