Fear The Walking Dead 3. Sezon Değerlendirme

Dizinin üçüncü sezonu çok vaktimi aldı. Dizi çok ama çok güzel ilerliyor. Bu sezonda o kadar çok şey yaşandı ki bütün bunları nasıl yazacağım, biraz endişeliyim. Ama biliyorum ki yazmazsam olmaz... O halde başlayalım.

Alicia
Fear The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazıma bakınız.

Olayları çok fazla detaya girmeden ele almaya çalışacağım. Yazı şu şekilde olacak; mekanlar, karakterler, olaylar. Mekanları ele alacak olursak bu sezon; bir çiftlik, bir ticaret merkezi ve bir baraj var. Tüm olaylar bu üç mekanda geçti. 

Madison - Jeremiah
Bir önceki sezonun sonunda; ekip parçalanmış bir durumda olmalarına rağmen, güvenli bir yer bulma umudu ile kuzey'e doğru ilerliyorlar. Burada bir askeri üs keşfeden ekip, askeri üssü aylakların basması sonucu askerler ile birlikte kırık çene çiftliği adı verilen bir çiftliğe gelirler. Burada tanımamız gereken kişilerden birisi olan Jeremiah, çiftliğin başındaki kişidir.

Ekip askeri üsten çiftliğe doğru gelirken Travis vurulur ve helikopterden düşer. Travis'i bu olaydan sonra sezon boyunca göremiyoruz. Öldümü kaldı mı belli değil. Fakat büyük bir ihtimal ile öldü.

Maddy, Alicia, Nick, Lucy çiftlikte yaşamya başlarlar. Bu esnadan Strand Victor oteli terk etmek zorunda kalır. Oteli terk eden Strand; eski bir arkadaşı olan Dante'nin yanına gider. Dante büyük bir barajın başındadır. İnsanlar barajdan su almak için bu isim ile konuşmak zorunda kalır. Strand barajda Daniel Salazar ile karşılaşır.

Walker
Travis'in ölümüne sebep olan saldırıyı gerçekleştiren kızılderililer'in başında Walker Taqa adlı bu adam bulunuyor. Walker, Jeremiah ve diğerlerinin çiftliği terk etmelerini istemektedir. Fakat bir süre sonra durumlar değişir ve kızılderililer de çiftliğe yerleşirler. 

Bu arada Ofelia yalnız başına yaşamaya devam ederken Walker tarafından kurtarılır ve çiftliğe getirilir.

Troy
Bu durumdan rahatsız olan Jeremiah'ın asi oğlu Troy sorun çıkarır. Bu nedenle Troy çiftlikten uzaklaştırılır. Bir süre sonra ekip barajı keşfeder ve barajdan su almak ister. Bu esanda Daniel ile karşılaşan ekip bir miktar sevinir.

Bir süre sonra Troy aylakları çiftliğe doğru çekince çiftlikte bir çok kişi ölür ve çiftlikten kaçmak zorunda kalırlar.  Bunun üzerine ekip baraj'a Daniel'in yanına gitmek isteler. 

Fakat Alicia baraja gitmek istemez ve yoluna yalnız başına devam etmek ister. Ekip baraja giderken yalnız başına kalan Alicia, John adlı biri ile tanışır. Bu adam Negan gibi olmak isteyen ama olamayan kendi çapında bir mafyadır. 

Sezonun son bölümünde baraj'da kimseye yar olmaz. John baraja el koymak isteyince Nick C4 ile barajı patlatır. Baraj patlarken Daniel, Nick, John ve John'un adamları barajın üzerindeydi. (Kim öldü, kim kaldı çok merak ediyorum)

Alicia, Madison ve Strand ise bir bot ile barajdan uzaklaşmaya çalışıyorlardır. Bot alabora oldu ve herkes dağıldı. Sezonun son sahnesinde kıyıya vurmuş halde Madison'u görüyoruz. Diğerleri nerede bilmiyoruz.

Son olarak bu sezonda kimler öldü onlara bir bakalım...
  • Travis: Helikopter'e yapılan saldırı sonucu boynunda vurulmuştu. Daha sonra helikopterden düştü. Öldümü belli değil.
  •  Jeremiah: Walker çiftliği ele geçirmek isteyince Madison Jeremiah'ı öldürmek istedi fakat bu esnada Nick öldürdü.
  • Troy: Madison öldürmek zorunda kaldı ve öldürdü.
  • Ofelia: Çiftliğe aylakların saldırması sonucu ısırıldı. Babası ile buluştuğu esnada öldü.
Yorum Gönder

Yorum Gönder