The Walking Dead'ın Kötü Adamı Negan'ın Geçmişi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Negan
Bu yazımda severek izlediğim The Walking Dead dizisine 6. sezonun final sahnesinde dahil olan Negan'ın geçmişi hakkında, bilmeniz gereken herşeyi bir arada toplayacağım. Eminim ki diziyi izleyen bir çok kişi benim gibi, bu karizmatik kötü adam hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyor...

The Walking Dead dizisinde ve çizgi roman serisinde yer alan bu kurgusal karakteri Henry Rollins yaratmış ve Charlie Adlard tasarlarmıştır. Dizide Negan karakterini canlandıran karizmatik oyuncu ise; Jeffrey Dean Morgan.

Negan
Dizide olaylar başlamadan önce Negan'ın kim olduğu ve nasıl bir hayat yaşadığı hakkında bilgi verilmesede, The Walking Dead çizgi roman serisi Negan'ın geçmişi hakkında bize bir çok bilgi veriyor. Bende bu yazımda, Negan'ın geçmişi hakkında bilmeniz gereken herşeyi bir arada toplayacağım. Hazırsanız başlıyoruz...

Birazdan  okuyacağınız bilgiler The Walking Dead çizgi roman serisinden derlenmiştir.

Biz onu yaklaşık 500 kişilik Sanctuary adlı kurtarıcı grubunun lideri olarak tanımış olsakta o, bütün bu olaylar başladan önce bir lisede çalışan spor hocasıydı. Masa tenisi ve bilardo onun en büyük tutkuları arasındaydı. Aynı zamanda Negan, bir galeride ikinci el araba satışıda yapıyordu. Alaycı ve küçük düşüren tavırları onun iş hayatına da aşk hayatına da olumsuz olarak yansımaya devam etmiş.

Negan hakkında bilmeniz gereken en önemli şey; tıpkı Rick Grimes gibi onunda olaylara bir hastanede yakalanmasıdır. Negan sevdiği kadın ile evli bir adamdı. Fakat olaylar henüz başladan önce karısı kanser'e yakalanmış ve ölümle mücadele etmekteydi. Karısı ölüm ile mücadele ederken Negan evlilik dışı ilişkilerini daha fazla saklamak istememiş ve metresi ile yaşadığı ilişkilerini karısına itiraf etmek istemişti. Fakat evlilik dışı ilişkilerini karısına itiraf etmek isterken karısı öldü ve dönüştü. Negan son defa karısını öptükten sonra hastane odasını terk etti. Karısını hastanede kaybeden Negan'ı dışarıda bambaşka bir dünya beklemekteydi. Olaylar başladığı zamanlarda Negan, karısının ölümünden sonra bir çok arkadaşını kaybetti. Kaybettiği arkadaşlarından birisine ait olan beyzbol sopasını alan Negan ona karısının adını verdi; Lucille.

TWD çizgi romandan bir kare
Negan hastaneden ayrıldıktan sonra bir çok insan ile tanışır. Hayatın cinsellikten ve zevkten ibaret olduğunu savunan Negan, dışarıda tanıştığı 13 yaşındaki bir çocuğa, bekaretini nasıl kaybetmesi gerektiği hakkında bilgiler dahi verir.

Sürekli yanındaki insanların ölmesinden bıkan Negan olaylardan uzaklaşmak ister. Yolculuk esnasında Negan, Dwight ile tanışır ve Dwight onu kendi topluluğuna davet eder. Topluluk Negan'ın alaycı ve ağresif tavırlarından hoşlanmasa da Dwight Negan'ın topluluğa çok fayda sağlayacağını savunur. Toplulukta insanların ölmemesi ve büyümesi için bir düzene ihtiyaç olduğunu savunan Negan topluluğun lideri olur. Topluluk içinde Negan'a karşı olumsuz önyargılar olsada Negan, topluluğa güvenli bir sığınak bulacağı sözünü verir. Negan'ın önderliğinde topluluk yola düşer. Bu yolculuk esnasında Negan bir deri ceket bulur. Ve bu deri ceket Negan'ın tarzını oluşturur.

Yolculuk esnasında topluluğun önünü kesip silah doğrultan herkesi ikna eden Negan, onlarında topluluğuna katılmasını sağlar. Her canın değerli olduğunu düşünen Negan, kimsenin ölmemesi gerektiğini ve topluluk için çalışması gerektiğini savunur. Ve karşısına çıkan herkesi kurtaracağını söyler. Negan'ın topluluğunun amacı gerçekten de insanları kurtarmaktır. Bu nedenle topluluğun adı kurtarıcılar olur.

Kurtarıcılar topluluğu bir kamp ateşi etrafında otururken Negan bir kadına üşümemesi için ceketini verir. Topluluktan birisi Negan'ın bu hareketinin taciz olduğunu söylemesi üzerine ikili arasında tansiyon yükselir. Negan'ın kadını taciz ettiğini söyleyen kişi Negan'ı dikenli tellere doğru itince Negan sinirlenir ve beyzbol sopası ile adamın kafasını parçalar. Adamı öldürdükten sonra Negan dikenli tellerden bir parça koparır ve kamp ateşinin başına oturarak beyzbol sopasının etrafına dikenli teli sarar. Daha sonra ayağa kalkan Negan; karısının onun için herşeyi ifade ettiğini, karısının kanser sebebi ile öldüğünü ve yeryüzünde ki bütün kadınların çok değerli olduğunu söyler. Sözlerini tamamlarken dikenli beyzbol sopasını ektafındakilere doğrultur ve ıslık çalar. Islık bittikten sonra ise gruba; sopası Lucille'ı tanıtır.


çizgi romanda Negan
Lucille öldüğünden beri çok insan tanıdığını, onlardan çok şey öğrendiğini söyleyen Negan, sözlerine şu şekilde devam eder; "Lucille (yani sopası) sizi veya herhangi birisini benim yolumda olduğunuz sürece koruyacağına söz veriyor" diyerek sopasını topluluğuna doğrultur. "Aksi taktirde ise Lucille'ın yolunda gitmeyenler, az önce öldürdüğü adam gibi olacaktır." der. Bu yolda kazanabileceklerini veya kaybedebileceklerini, ama ne pahasına olursa olsun kendilerini koruyacaklarını söyleyen Negan, beraber oldukları grubu kurtarıcılar olarak ilan eder.

Dizide Negan; kötü, ağresif, alaycı, insanlara korku ile hükmeden bir karakter olarak görülsede aslında iyide bir adam. Özellikle sadakate önem veriyor. Ayrıca dizide Carl'a karşı olan iyi niyetini unutmamak lazım. Her ne olursa olsun, Negan bu diziye renk katıyor. I'm Negan !
Yorum Gönder

Yorum Gönder