Fear The Walking Dead 2. Sezon Değerlendirme


Nihayet Fear The Walking Dead'in ikinci sezonunu bitirdim. İkinci sezon ilk sezona göre daha hareketli geçti diyebilirim. Gayet güzel bir sezondu fakat bu sezon çok ölüm oldu. Ölenlerin çoğu hikayeye yeni katılan kişiler olsa da eskiden tanıdığımız bazı isimlerin ölmesi beni biraz üzdü diyebilirim. Şimdi kısaca, 15 bölümden oluşan FTWD ikinci sezonunda olanları not edelim...

Fear The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazımı okuyabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi ilk sezonun sonunda Liza ölmüştü. Fakat bu sezonda Chris'de öldü.


Liza'nın Cesedi - FTWD

Ekip en sonra Strand Victor'un teknesi ile denize açılmıştı. Tekneye binen ekip ilk olarak Liza'nın cesetini denize atıyor. Denizde uzun süre seyehat eden ekip birtakım zorluklar ile karşılaşıyor. Tekneleri bozuluyor, saldırıya uğruyorlar. Fakat uzun bir yolculuğun ardından Meksika'ya ulaşıyorlar. Burada Strand Victor'un öncülüğünde bir çiftlik evine yerleşiyorlar. Bu çiftlik evinde lider konumunda olan isim Celia.

Daniel mahzeni yakıyor - FTWD

Şüpheci tavırları ile etrafı inceleyen Daniel çiftlikte mahzende kilitli tutulan aylakları  buluyor. Tıpkı TWD 2. sezonda Hershel'ın çiftliğinde olduğu #gibi burada da çiftlikte, ölenler gizli olarak saklanıyor. Kısa süre sonra Daniel mahzende bulunan aylakları yakıyor.

Çiftlikte işlerin karışması ile ekip çiftliği terk etmek zorunda kalıyor. Tamda bu esnada ekip üç parçaya ayrılıyor. Travis, oğlu Chris'in peşinden giderken, Nick kendi başına kalmayı tercih ediyor. Maddy, Strand, Alicia ve Ofelia ise tekrar tekneye binmek için kıyıya doğru gidiyorlar fakat tekne falan yok.

Nick yeni bir topluluk bulup onlara katılırken, Travis ve Chris üç dört kişilik bir ekip ile tanışıyor. (Travis bu ekibe güvenmiyor fakat Chris ekibe güvenmeyi seçiyor. Ve Chris bu seçiminin bedelini hayatı ile ödüyor.) Nick, katıldığı toplulukta Lucy adlı bir kız ile yakınlaşıyor.

Otel
Bu esnada Maddy, Strand, Alicia ve Ofelia bir otel buluyorlar. Terk edilmiş otele giren ekip burada küçük bir topluluk ile tanışıyor. Otelde bulunan bütün aylakları temizleyen ekip konforlu yaşam sürmeya başlıyorlar. Fakat Ofelia otelde kalmak yerine ekibi terk etmeyi tercih ediyor.

Ofelia yoluna yalnız devam ediyor
Artık Ofelia yoluna yalnız devam ediyor. Bu arada Chris'in ölümünden sonra Travis ekibin konakladığı oteli keşfediyor ve ekibe tekrar katılıyor. Bir süre sonra, Chris'i öldüren kişilerde otele gelince Travis gerçeği öğreniyor ve iki kişiyi döverek öldürüyor. Bunu üzerine Ekip oteli terk etmek zorunda kalıyorlar.

İkinci sezonlar olanlar kısaca yüzeysel olarak ele almaya çalıştım. Yaşananlar bunlar. Sezon güzel gidiyor. Son olarak;

  • Ekip otelden ayrılırken Strand Victor otelde kalmayı tercih ediyor. Sonuç olarak ekip; Maddy, Travis ve Alicia olarak üç kişi kalıyorlar.

  • Ofelia yalnız başına yoluna devam ediyor.

  • Chris öldü.

  • Nick ise Lucy ve diğerleri ile güvenli bir bölge bulma umudu ile kuzeye doğru gidiyorlar.
Yorum Gönder

Yorum Gönder