Black Mirror Smithereens Konusu

Black Mirror Smithereens
Belki de Black Mirror 5. sezon'un en iyi bölümü olabilir bu bölüm. Bu bölümü izlerken aldığım zevki ve heyacanı, “Shut Up and Dance” adlı bölümü izlerken de almıştım. Bu bölüm de heyecanlı ve güzel bir bölümdü. Severek izlediğim Black Mirror Smithereens hakkında kısaca yazacağım.


Black Mirror Smithereens Konusu


Dizinin bu bölümünde sosyal medya bağımlılığının insan üzerindeki etkilerinden birisini görüyoruz. Dizide ana karakterimiz Christopher, kız arkadaşı ile annesine yapmış olduğu ziyaretten dönerken bir trafik kazası geçiriyor. Bu trafik kazasında kız arkadaşını kaybeden Christopher; araç kullanırken Smithereen adlı sosyal paylaşım sitesinden gelen bir bildirime baktığını, bu yüzden kaza yaptığını ve kız arkadaşının ölümüne sebep olduğunu düşünerek bunalıma giriyor.

Psikolojik olarak zor günler yaşayan Christopher, bu durumu Smithereen adlı sosyal medya şirketinin sahibi olan Billy Bauer ile görüşmek için bir yol arıyor. 

Bölümün başlarında Uber benzeri bir sistem ile taksicilik yapan Christopher'i görüyoruz. Kasıtlı olarak Smithereen sosyal medya şirketi'nin önünden müşteri almaya özen gösteren Christopher, aracına aldığı yolcuların Smithereen adlı sosyal medya şirketi'nde çalışıp çalışmadığını soruyor.


Birgün yine Smithereen adlı sosyal medya şirketinin önünde yolcu alan Christopher, Jayden Thomins adlı stajyer ile tanışıyor. Smithereen'de henüz bir haftalık stajyer olan Jayden Thomins'i rehin alan Christopher, stajyer üzerinden şirket sahibi Billy Bauer'e ulaşmayı hedefliyor. 

Rehine'nin başına çuval geçirmek gibi bir hata yapan Christopher polislerin dikkatini çekince işler biraz karışıyor. (Aslında Christopher rehineyi bagajda götürmek istemişti fakat stajyer klostrofobi olduğunu söyleyince Chris rehine'ye merhamet etti) 

Uzun lafın kısası sosyal medya şirketi olan Smithereen'a, Silikon Vadisi'ne ulaşma çabaları sonuç veriyormu ? Christopher, şirket sahibi Billy Bauer ile görüşebiliyor mu ? İzleyin ve görün ;)

Black Mirror Smithereens fragman için #şuraya bakınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder