The Rain 2. Sezon Değerlendirme

17 Mayıs 2019 tarihinde başlayan The Rain 2. sezon'u nihayet bitirebildim. Aslında ikinci sezon yalnızca 6 bölüm fakat ben yavaş yavaş izlemeyi tercih ettim. Yoksa normal şartlarda bir günde izlenebilecek bir sezondu. Dizinin ilk sezonu güzel yerde bitmişti. The Rain birinci sezonu daha önce #şurada değerlendirmiştim. Dizinin ikinci sezonunda aynı tadı ve heyecanı alamamış olsam da yine de güzel bir sezondu. O halde The Rain 2. sezon değerlendirme yazım başlasın ! ^^

The Rain hakkında detaylı bilgi ve fragman için #şuraya bakabilirsiniz.

The Rain Rasmus
Sezonun ilk bölümünde ekibin Apollon askerlerinde kaçışına şahit oluyoruz. Aksiyon dolu bir kovalamaca ile başlayan ikinci sezonun ilk bölümünde ekip Apollon askerlerinden kaçarken tekrar yakalanıyorlar. Bu esnada Simone ve Rasmus'un babası Frederik; Simone'un eline bir kağıt sıkıştırıp Rasmus'u kağıtta yazılı olan tesise götürüp orada tedavi etmesini, edemezse de Rasmus'u öldürmesini söylüyor. Bu olaydan hemen sonra Frederik vurularak öldürülüyor ve bu esnada ekip kaçıyor.

Bir süre sonra tesise ulaşmayı başaran ekip burada yeni dostlar ediniyor. Bu dostlardan çoğu Rasmus'u tedavi etmek isterken ölse de geriye Fie ve Sarah kalıyor. Rasmus'u tedavi edebilmek için tesiste yapılan çalışmaları konu alan bu sezonda çok fazla ölüm yaşanıyor.

Sezonun ikinci bölümünde Simone ve Martin Frederik'in bilgisayarını almak için tesisten çıkıyorlar. Simone ve Rasmus'un babası olan Frederik'in bilgisayarında yer alan belgeler sayesinde Rasmus'un vücudunda yer alan virüs ile savaşabilmeyi umut eden ekip, bilgisayarı alıp tesise döndüklerinde bilgisayar üzerinden takip edildiklerinin farkına varamıyorlar.


Rasmus ve arkadaşlarının saklandığı tesisin yerini tespit eden Apollon askerleri, Rasmus'u teslim etmeleri için ekibe 24 saat veriyor. Fakat ekip - özellikle Simone - Rasmus'u teslim etmek yerine tedavi edebilmek için çabalıyor. Sezonun geri kalanında Ekip Rasmus'u iyileştirmeyi başarıyorlar - yada öyle sanıyorlar -

Bu arada bazı olaylar gelişiyor.  Atlamadan onlarada kısaca değineyim.

  • Jean ve Lea yakınlaşmaya başlıyorlar. Fakat bir süre sonra Lea ölüyor. 
  • Rasmus burada Sarah adlı bir kız ile yakınlaşıyor. Fakat oda ölüyor.

Sezon boyunca ekibin; tesiste Rasmus'u tedavi edebilme ve Rasmus'u Apollon askerlerinden koruyabilme çabasına tanık oluyoruz. Fakat bütün bunlara rağmen sezon yeteri kadar güzel ve heyecanlı değildi. Ayrıca sezon finali hiçte güzel değildi. Sanırım bu diziyi takip etmeyi bırakacağım.
Yorum Gönder

Yorum Gönder