Shameless - Tanıtım (Shameless Hakkında Düşüncelerim)

shameless
Aslında bu dizi hakkında yazmak için o kadar geç kaldım ki... Pişmanlığım yalnızca bu yazıyı şimdi yazıyor olmam ile alakalı değil. Başka pişmanlıklarım da var. Keşke diziyi ilk sezondan beri takip etseydim, keşke dizi hakkında daha önce bir tanıtım yazısı yazsaydım, keşke dizinin her sezonunu tek tek değerlendirseydim. Keşke, keşke, keşke ! 

Shameless izlemeye kaçıncı sezondan itibaren başladım hatırlamasamda diziyi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Shameless bazı kişiler için izlenebilir düzeyde olmayabilir, hatta bazıları ahlaksızca bulabilir. Fakat dizi Amerikan yaşam tarzını olduğu gibi işleyen, çok cesur sahnelere sahip bir dizidir. Bu sebeple showtime'ı tebrik ediyorum. O senaryoları yazanlar ne kadar cesursa, o rolleri canlandıran oyuncular ne kadar cesursa; shameless seyircileride bu diziye hak ettiği değeri vermek ve diziden bahsetme konusunda bir o kadar cesur olmalı. Belki dizide yer alan olayların birçoğu ülkemizinde dahil olduğu bir çok dünya ülkesi için kabul edilebilir olmayabilir. Fakat bu, diziyi kötü yapmaz. Çevremde shameless hakkında kötü eleştiriler duyuyorum. Bu diziyi izlemeyenler çok şey kaybediyor. Bana inanmıyorsan rastgele iki bölümü ard arda izlemeye ne dersin ? Bak bakalım üçüncü bölümü izleyecek misin izlemeyecek misin ? 

Bugüne dek bu blogda bir çok dizi - film hakkında haber, tanıtım, sezon değerlendirmeleri yazdım. Yazmayada devam ediyorum. Fakat sevdiğim dizilerden birisi olan shameless için aynısını yapamadığım için üzgünüm. Belki ilerleyen günlerde bir çılgınlık yapıp diziyi ilk sezondan itibaren izler, sezon sezon değerlendiririm.* Bunu ciddi ciddi düşünüyorum.

shameless
Şuan dizinin 9. sezonu bitti. Dizi fiona başta olmak üzere bir çok karakterini kaybetmiş olsada yeni sezon onayını aldı. 10. sezon için heyecanlı bekleyiş sürerken bende keyfisanat.com'da bu efsane diziye yer vermeden edemedim. Shameless özlemi ile yazıyorum bu yazıyı. Şimdi kısaca dizinin konusundan bahsedeceğim.

Shameless Konusu


Chicago'nu güneyinde altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin trajikomik hikayesinin işlendiği dizide; Gallagher ailesinin başına çoğu zaman komik, ama bazende oldukça sağlam yürek sızlatan olaylar geliyor. Diziyi izlerken çok farklı duygulara kapılıyorsunuz. (Şehvette buna dahil !)  Ailenin babası olan Frank Gallagher; sorumsuz, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmasının yanı sıra rahat tavırları ile dikkat çekiyor. Ailenin en büyük çocuğu olan Fiona Gallagher ise; ailenin bütün yükünü üstenip, kardeşlerini hem annelik hem ablallık hatta babalık yapıyor. Frank ise bazen yolu düştükçe eve uğruyor. Çünkü onun adı Frank ! Onun hikayesi bambaşka.

Ailenin başına sürekli olaylar geliyor. Bu olaylar çoğunlukla komik, biraz da yürek sızlatan türden olsada Gallagher ailesi her zorluğun üstesinden gelmeyi, öyle yada böyle başarıyor. Hatta öyle ki ailede her daim; "Biz Gallagher'larız, onlara bunu gösterelim" düşüncesi hakim.

Frank Gallagher


Frank Gallagher
Ailenin babasıdır. Aile ile bağı pek güçlü olmasada ara sıra aileye faydası olmaktadır.


Fiona Gallagher


Fiona Gallagher
Ailenin en büyük çocuğu olan Fiona; ailesi için çeşitli fedakarlıklar yapan temiz kalpli güzel bir ablamızdır.

Philip "Lip" Gallagher


Lip Gallagher
Dizide en sevdiğim karakterlerden birisidir, hatta favorimdir. Sebebini söylemeyeceğim, izleyin ve görün ^^ Bu nedenle karakterler listesine eklemek istedim. Lip olmazsa bu dizi olmaz, olamaz.

Monica Gallagher


Monica Gallagher
Ailenin annesi olan Monica tıpkı Frank gibi alkoliktir. Frank'den tek farkı ise ailesini terk etmiş olmasıdır. Monica, Frank ve çocuklarını terk etmiş olsada Frank hala onu çok sevmektedir.

Bu karakterlerini dışında ian, carl, debbie, liam olmak üzere dört çocuk daha bulunuyor.

Kevin & V
Aile fertlerinin haricinde aileinin komşuları arasında Kevin ve V bulunuyor. Kevin ve V çifti Alibi adlı bir barı işletiyorlar. Bu barı ve bu ikiliyi çok sık göreceksiniz. Şimdiden iyi seyirler.
Yorum Gönder

Yorum Gönder