Malena - Tanıtım

Malena
2000 yılı İtalyan yapımı olan bu güzel film hakkında yazmak istiyorum bugün. Bu filmi şans eseri internette gezinirken gördüm ve o an izlemeye karar verdim. İyiki de izlemişim. Sanırım artık daha çok Giuseppe Tornatore filmi izleyeceğim... Yaptığım kısa bir araştırma sonucunda; sinema yorumcularının Giuseppe Tornatore filmlerinin hep birbiri ile benzer olup, aynı şekilde güzel olduğunu belirttiklerini gördüm.  Öğrendiğim kadarıyla senaristin en popüler filmlerinden birisi de Cennet Sineması adlı filmi. Sanırım bir sonraki Tornatore filmim Cennet Sineması olacak.


Malena
Severek, hiç sıkılmadan izlediğim Malena adlı filmin çok farklı bir tadı, farklı bir havası var. Bu hissi daha önce #Roma'yı izlerken de yaşamıştım. Bu filmlerin ortak yönünün ne olduğunu bir keşfedebilirsem aynı kategoriye ait diğer filmleride izlemeye gayret edeceğim... Şimi lafı daha fazla uzatmadan Malena hakkında yazmak istiyorum.

Malena Filmi Konusu


Takvimler 1940 yılını gösteriyor ve İtalya'dayız. II. dünya savaşının patlak vermesi ile ülkede dengeler altüst oluyor. Pek çok kişi cephede savaşırken geride kalanlar ise savaşın sosyal ve ekonomik zorlukları ile yüzleşiyor. Ülke zor bir dönemden geçerken Malena bu durumda yalnız yaşamanın zorlukları ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

Malena
Nino ve eşi Malena savaş patlak vermeden önce Sicilya'da bir kasabaya yerleşmiş bir çifttir. İlatya II. dünya savaşına girince Nino karısını bırakarak cepheye savaşa gider. Genç ve son derece güzel olan Malena'nın yalnız başına yaşaması kasaba da çeşitli söylentilerin çıkmasına sebep olurken, bir çok erkeğinde iştahını kabartır. Kasaba Malena'nın kusursuz güzelliğini konuşurken, Malena'nın güzelliğine tutulanlarda olur. Kısaca kasabada yediden yetmişe bütün erkeklerin gözü Malena'da !

Malena'nın güzelliğine tutulan erkeklerden birisi olan Renato ergen bir çocuktur. Renato; kasabadaki diğer tüm erkekler gibi Malena'yı görebilmek için hergün Malena'nın gidip geldiği sokaklarda beklemeye başlar. Böylelikle Malena'nın Nino olmadan geçen günlerini Renato'nun gözünden seyretme fırsatı yakalıyoruz.

Peki Nino cepheden gelebilecek mi ? Nino cephedeyken Malena'nın başına neler gelecek ? Bu soruların cevabını vermek yerine filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. 7.5 imdb puanı olan bu filme benim puanım 10 üzerinden 9.
Yorum Gönder

Yorum Gönder