Fear The Walking Dead - Tanıtım

Fear The Walking Dead
Hazır The Walking Dead'in ilk 9 sezonunu bitirmişken Fear The Walking Dead'i izlemeye karar verdim ve diziye başladım. Şuan TWD 9. sezon bitti. 10. sezon başlayana kadar da FTWD izleyeceğim. Zaten bu konu hakkında görüşlerimi #şuradaki tweet'imde belirtmiştim. 

Yinede söylemekte fayda var ki; Fear The Walking Dead, The Walking Dead dizisinin bir yan ürünüdür. Bu nedenle The Walking Dead hakkında detaylı bilgi edinmek için #şuradaki yazımı okuyabilir, diziyi izleyebilirsiniz.

The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #buraya bakınız.
Fear The Walking Dead Flight 462 hakkında detaylı bilgi için #buraya bakınız.

Fear The Walking Dead Konusu


The Walking Dead'in bir yan ürünü olduğunu belirttiğimiz Fear The Walking Dead; virüs'ün yayılmaya başladığı ilk dönemlerde nelerin yaşandığını konu alıyor. Burada dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı var; virüs'ün nasıl yayıldığını değil, virüs'ün yayılmaya başladığında nelerin yaşandığı işleniyor bu dizide. 

Diziyi bana göre çekici yapan şey; TWD'de yer alan bazı karakterlerin zaman içinde FTWD'e geçiş yapıyor olması. Hatta iki dizinin bir yerde birleşeceği söylentileri var ortalıkda. Göreceğiz artık ! :)

Dizide sevdiğim ayrıntılardan birisi de #The100 dizinde Lexa karakterini canlandıran Alycia Debnam-Carey'ın bu dizide Alicia karakterini canlandırıyor olması. Sevdiğim oyuncuları farklı hikayelerde görmek güzel oluyor...

Konuya dönecek olursak; dizi Nick'in zombiler ile tanışması ile başlıyor. Virüs ile ilk tanışan Nick; sevgilisi Gloria'nın ölüp dirilişine tanık oluyor. Bu noktadan sonra Nick'in aileside yavaş yavaş olaylara tanık oluyor ve ölüm kalım mücadelesi başlıyor. Dizi TWD'in aksine Georgia ve Los Angeles'da geçiyor... Şimdi kısaca dizideki karakterlerden söz edelim...

Dizide ana karakterlerimizi iki grup halinde düşünebiliriz. Birinci grup; Nick, Nick'in annesi Maddy, Nick'in kız kardeşi Alicia, Maddy'nin sevgilisi Travis. İkinci grup ise; Travis'in eski karısı Liza ve Travis'in oğlu Chris. Ölümcül bir virüs'ün yayılmaya başladığı bir dünyada Travis; eksi karısını ve sevgilisi ile birlikte koca bir aile olarak hayatta kalmaya çalışıyorlar.


Fear The Walking Dead 1. sezon değerlendirme için #buraya bakınız.
Fear The Walking Dead 2. sezon değerlendirme için #buraya bakınız.
Fear The Walking Dead 3. sezon değerlendirme için #buraya bakınız.
Fear The Walking Dead 4. sezon değerlendirme için #buraya bakınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder