Fear The Walking Dead 1. Sezon Değerlendirme

Fear The Walking Dead - Calvin ölürken
Geçtiğimiz günlerde Fear The Walking Dead izlemeye başladım. Bir TWD fanı olarak bu diziyi sevip sevmeyeceğim konusunda şüpheliydim fakat dizi beklediğimden de güzel çıktı. Yani özetle; bu dizi izlenir...

6 bölümden oluşan birinci sezonu bitirdikten sonra Fear The Walking Dead 1. sezon değerlendirme yazımı yazmaya karar verdim. Dizinin ilk sezonu çokta hareketli değildi fakat yinede güzel bir başlangıç yaptı. İlk sezonu genel hatları ile ele almadan önce dizi karakterlerinden kısaca bahsetmek istiyorum.

Fear The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazıma bakınız.

Aslında dizide ana karakterlerimiz biraz fazla. Yani fazla dediğim ortalama 10 kişi falan. Ortalama 10 kişiden oluşan bu grupta önde çıkan isimlerden kısaca bir bahsedeyim... 

Karakterleri iki grup halinde ele almak istiyorum. Fakat iki grubun ortak noktasının Travis olduğunu söylemek isterim. Temel olarak karakterlerimiz; Nick, Nick'in kız kardeşi Alicia, Nick'in annesi Maddy ve Maddy'in sevgilisi Travis. Bir diğer grubumuz ise Travis'in eski karısı Liza ve Travis'in oğlu Chris. Birde Salazar ailesi var fakat onlardan daha sonra bahsedeceğim. Şimdi kısaca ilk sezonda yaşananlara bakalım...

İlk sezonun ilk bölümünde, hatta ilk bölümün ilk dakikalarında virüse maruz kalmış kişiler ile karşılaşıyoruz. İlk olarak Nick'in sevgilisi Gloria virüs kapıyor ve dönüşüyor. Sevgilisini o şekilde gören Nick olay yerinden kaçarken kendisine araba çarpıyor ve gözlerini hastanede açıyor. (Ufak tefek farklar olsa da tıpkı Rick Grimes'a olduğu gibi.) Gözlerini hastenede açtığında karşısında polisleri görüyor ancak polislere verdiğini ifade de gördüklerini anlatmıyor. Fakat daha sonra annesinin sevgilisi Travis'e anlatıyor.

Maddy ve Travis kaos ile karşılaşırken
Bir süre sonra Nick'in annesi, kardeşi ve Travis gerçeklerle yüzleşiyor.  Olayların gelişmeye başlaması üzerine ekip şehri terk etmeye karar veriyor. Fakat bu esnada Travis; eski karısını ve oğlunu'da yanlarına almak istiyor. Travis eski karısını ve oğlunu almak isterken kendisini ailesi ile birlikte olayların ortasında buluyor. Bu kargaşadan kurtumak için Travis, Liza ve Chris bir berber dükkanına sığınıyor.

Bu noktada hikayeye Salazar ailesi dahil oluyor. Dükkan sahibi Daniel Salazar, Daniel'in karısı Griselda Salazar ve yetişkin kızları Ofelia Salazar. - Bu esnada Maddy ve diğerleri evde Travis'in dönmesini bekliyorlar. - Bir süre sonra Travis, Liza ve Chris dükkandan çıkarak eve Maddy'in yanına gitmeye karar veriyorlar. Ve tabii ki Salazar aileside onlar ile geliyor. Yolculuk esnasında Griselda Salazar talihsiz bir kaza geçiriyor ve bacağından sakatlanıyor.


Griselda bacağından yaralı
Ekip eve ulaştıklarında sabaha kadar bekleyip güneş doğunca yola çıkmaya karar veriyorlar. Fakat sabah olduğunda ekibin bulunduğu evin bölgesine askerler geliyor. Tek tek evleri tarayıp, o mahelleyi güvenli bölge ilan ediyorlar.

güvenli bölge
Maddy ve ekibinin bulunduğu yeri koruma altına alan askerler; 12 farklı güvenli bölgeden birisinin burası olduğunu söylüyorlar. Askerler elektrik, su, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçların karşılanacağını söyleselerde işler pek yolunda gitmiyor.


İlk sezonun son bölümünde askerlere güvenmeyen ekip, güvenli bölgeyi terk etmeye karar veriyorlar.

Tabii bütün bunlar yaşanırken; yaralı Griselda askerler tarafında yakınlarda bulunan bir hastaneye götürülüyor. Bu esnada Travis'in eski karısı Liza'da hemşire olduğu için askerler tarafından hastaneye götürülüyor. Ve Nick'te hasta olduğu şüphesi ile askerler tarafından hastaneye götürülüyor. 

İlk sezonun son bölümünde ekip hastenede yer alan Liza, Nick ve Griselda'yı kurtarıp şehirden uzaklaşmaya karar veriyorlar. Fakat hastaneye ulaştıklarında Griselda ölmüş, Liza ısırılmış oluyor. Ekip Liza ile Nick'i alıp Strand'ın evine gidiyorlar (Strand hastanede Nick'in tanıştığı bir adam).

Son bölümde; Liza ısırıldığını söyleyerek Maddy'den kendisini öldürmesini istiyor. Ve Travis işi bitiriyor.
Yorum Gönder

Yorum Gönder