Bear Grylls Doğaya Karşı Mücadele (You Vs Wild - Netflix) 1. Sezon Değerlendirme

Bear Grylls - Doğaya Karşı Mücadele
Netflix'in ikinci interaktif içeriği olan You Vs Wild yani Doğaya Karşı Mücadele hakkında daha önce #şurada haber paylaşmıştım. Şimdi ise 8 bölümden oluşan ilk sezon hakkında fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...

Bear Grylls - You Vs Wild
Netflix'in interaktif programında Bear Grylls'i görmek ayrı bir güzel. Zaten uzun zamandır Bear Grylls izleyen biri olarak bu durumdan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Program interaktif olduğu için bölümlerde sonuca ulaşmak için bir takım seçimler yapmamız gerekiyor. Bu yazımda hangi seçenekleri seçerek hangi yoldan gittiğimi söylemek yerine her bölümü tek tek ele alarak bölüm konusu hakkında birkaç satır yazacağım. O zaman her bölümü ortalama yirmi dakika saat süren bu program hakkında yazmaya başlayalım ! :)

1. Bölüm: Ormanda Kurtarma Operasyonu Kısım 1


Programın ilk bölümünde; çocuklara malarya (sıtma) aşısı götürürken Orta Amerika'da bir ormanda kaybolan tatlı bir doktoru bulmak için Bear'e yardımcı oluyoruz. Yaptığımız seçimler ile ormanda yalnız başına ve savunmasız olan doktoru kurtarıyoruz.

2. Bölüm: Ormanda Kurtarma Operasyonu Kısım 2


İlk bölümün sonunda doktoru kurtarmış ve ilaçları köye götürmek üzere almıştık. Bu bölümde ise zorlu bir orman yolculuğu ile doğru seçimleri yaparak köye ulaşıyor ve aşıları kabileye teslim ediyoruz.


3. Bölüm: St. Bernard'ı Aramak 


Avrupa'nın en yüksek ve en tehlikeli dağları olma özelliği taşıyan Alp'lerde bir grup yürüyüş yaparken kaybolmuş. Onları bulmak için bölgeye giden arama kurtarma köpeği olan Diena'da kayıp. Bu bölümde bizim görevimiz Bear'a yol göstererek Diena'yı bulup kurtarmak.

4. Bölüm: Karlı Dağda Kaybolmak


Bu bölümde İsviçre'nin karlı Alp dağlarında kalan Bear'e yardım edeceğiz. Helikopter gelip Bear'i kurtarana dek, Bear bir sığınak bulmalı ve hayatta kalmalı. Ve bütün bunlar bizim seçimlerimize bağlı.

5. Bölüm: Zehirli Macera Kısım 1


Bu bölümde değerli kargo taşıyan bir uçağın enkazını bulmaya çalışıyoruz. Kargo taşıyan uçak çöllerle kaplı kanyona düşmüş. Doğru seçimler yaparak enkaza ulaşıp kargo uçağında yer alan panzehiri bulmayı hedefliyoruz fakat enkaza ulaştığımızda enkaz ile birlikte panzehir tüplerininde paramparça olduğunu görüyoruz. Bir sonraki bölümde görevimiz; doğadaki vahşi hayvanları avlayıp onlardan panzehir üretmek.

6. Bölüm: Zehirli Macera Kısım 2


Bir önceki bölümde kargo uçağı enkazına ulaştığımızda enkaz ile birlikte panzehir tüplerininde paramparça olduğunu görmüştük. Bu bölümde ise bir akrep yakalıyor ve bir yılan bulup yılanın zehirini alarak hastaneye ulaştırıyoruz.


7. Bölüm: Ejderhalar Diyarı


Bu bölümde Ejderhalar Diyarı olarak bilinen bir bölgeden, doğru seçimler yaparak medeniyete ulaşmaya çalışıyoruz.

8. Bölüm: Terk Edilmiş Maden Efsanesi


Bu bölümde avrupa'daki eski bir maden kasabası yakınlarından başlayarak medeniyete ulaşmaya çalışıyoruz.
Yorum Gönder

Yorum Gönder