Dünyanın En Sıra Dışı Evleri

Netflix'in popüler dizi filmlerinden ziyade; belgeselleri de oldukça güzel. Çeşitli kategoriler de yüzlerce belgeseli bünyesinde barındıran Netflix'in sevdiğim belgesellerinden birisi hakkında yazmak istiyorum. Bu yazımda hakkında biraz yazmak istediğim belgesel; Dünyanın En Sıra Dışı Evleri.

Dünyanın En Sıra Dışı Evleri
Aslında emlak ve ev tasarımları hakkında izlediğim birçok belgesel var. Fakat diğer belgeselleri sonraki yazılara saklıyorum. Şimdi Netflix'in Dünyanın En Sıra Dışı Evleri hakkında biraz yazacağım.

Piers Taylor - Caroline Quentin
Her biri ödüllü mimarlar tarafından yapılmış olan Dünyanın En Sıra Dışı Evleri hakkında bilgi sahibi olmak için bizlere Piers Taylor ve Caroline Quentin yardımcı oluyor. Programın sunuculuğunu yapan P. Taylor aslında bir mimar. C. Quentin ise mimari aşığı olan bir oyuncu. Dünyanın En Sıra Dışı Evleri'ni tanıtan bu ikili milyon dolarlık evlere bir süreliğine konuk oluyor. Programda evlerin yapım süreçleri hakkında bilgi verirken evlerin sahipleri ile de güzel bir sohbet yapıyorlar. Her evin ortak yönleri ise; sıra dışı olması, pahalı olması ve yapımının yıllarca sürmüş olması...

Programın 4 bölümden oluşan ilk sezonunda; dağ, orman, deniz kıyısı ve Yeraltı evlerine konut oluyoruz. Bir şeyler ile meşgulken yada çalışırken arkaplanda belgesel izleyenlerdenseniz Dünyanın En Sıra Dışı Evleri tam size göre.

İzlemek için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder