Yaşamayanlar - Tanıtım + Değerlendirme

Geçtiğimiz günlerde #BluTv'de bir dizi #izledim. İzlemiş olduğum dizi Yaşamayanlar. Türkiye'nin ilk vampir dizisi olan Yaşamayanlar hakkında daha önce #şurada bir haber yazısı yazmıştım. Şimdi ise diziyi izleyip bitirdikten sonra dizi hakkında bir tanıtım ve değerlendirme yazısı yazmaya karar verdim.

Yaşamayanlar tıpkı #Şahsiyet gibi tek sezondan oluşan bir dizi olduğu için bu yazı dizi hakkında tanıtım ve değerlendime niteliğindedir.

Yaşamayanlar
Şimdi isterseniz 6.7 #imdb puanına sahip 8 bölümden oluşan bu diziyi yakından tanıyalım.

Yaşamayanlar Dizisi Konusu

 

Dmitry - Mia

Hikaye Mia'nın İstanbul'a dönmesi ile başlıyor. Bir vampir olan Mia; kendisini vampir'e dönüştürmüş olan Dmitry'i öldürerek tekrar insan olmayı hedeflemektedir. Öte yandan Dmitry ise ilk vampir tarafından yapılmış olan bir hançerin peşindedir. Bu hançeri elde ederek mutlak ölümsüzlüğe ulaşmayı hedefleyen Dmitry bu uğurda tüm İstanbul'u karşısına almaya hazırdır.

İstanbul'daki vampirlerin mekanı sessiz karanlık
İstanbul'daki bütün vampirlerin lideri konumunda olan Dmitry; yüzyıllardır vampirlerin insanlardan saklanmak zorunda olduğu ve artık bunun sona ermesi gerektiğini savunmaktadır. Sessiz karanlık adı verilen bir mekanda takılan vampirler Dmitry'in önderliğinde özgürlükleri için ayaklanmaya kalkarlar.

Sercan Ve Çetesi
Vampirler tarafından durumlar bu şekildeyken öte yandan insanlarda vampilerin yok olmasını istemektedir. Vampirler ile mücadele konusunda önce çıkan grup ise Sercan ve çetesidir. Vampirleri "çürükler" olarak adlandıran Sercan ve çetesi vampileri yok etmenin bir yolunu aramaktadırlar. Tam bu esnada Sercan ve çetesinin karşısına Mia ve Mia'nın arkadaşı Karmen çıkar.

Soldan Sağa - Mia - Karmen
İstanbul'a zaten Dmitry'i öldürmek için gelmiş olan Mia, vampir arkadaşı Karmen ile birlikte Sercan ve çetesine katılarak Dmitry'e karşı savaşmaya hazırlanır.

Sercan - Zehra
Sercan ve çetesi vampirler ile savaşa hazırlanırken Sercan'ın sevgilisi zehra, fakir bir insan olarak ölmektense vampir olarak yüzyıllarca yaşamayı tercih eder ve Sercan ve çetesini tert ederek vampirlerin tarafına Dmitry'nin yanına gider.

Zehra Dmitry
Artık bir vampir olan Zehra Dmitry'nin tarafında savaşa hazırlanır. Peki insanlar tarafında yer alan Mia ve Karmen Dmitry'e karşı olan savaşını kazanabilecek midir ?

Mia
Mia bir plan yapar...

Mia
Ve savaş başlar...

Yaşamayanlar'ı Blu Tv'de izlemek için #buraya tıklayınız.

Yaşamayanlar Fragman



Son Sözler


Dizi genel olarka güzeldi. Türkiyenin zaten bir vampir dizisine ihtiyacı vardı. Aynı şekilde birde zombi dizisi olsa hiç fena olmaz. Diziyi genel olarak beğendim. Fakat dizide beğenmediğim tek nokta finaldi. Yani final bölümü olan 8. bölüm çok daha hareketli ve heyecanlı olabilirdi.

Yorum Gönder

Yorum Gönder