The Walking Dead 4. Sezon Değerlendirme

The Walking Dead macerasına kaldığım yerden devam ediyorum. Dizi öyle güzel ilerliyor ki heyecanlanmamak elde değil. Bu sezon bir başka heyecanlıydı. Ve çok güzeldi. Bu dizi sonsuza dek devam etse sonsuza dek izlemeye devam ederim ! Şuan dizinin 4. sezonunu #bitirdim. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan 4. sezonda neler olmuştu onları bir not edeyim.

The Walking Dead 4. Sezon Değerlendirme
Bu sezonda ekip hapishanede mutlu bir şekilde yerleşik hayat yaşıyorlar... Hapishanenin bahçesine ekin ekiyorlar, domuz besliyorlar falan. Tam bir çiftlik hayatı yaşıyorlar.




Gıda gibi temel ihtiyaçlarını üretebilen ekip için herşey yolunda gidiyor gibi görünüyor. Fakat bu adamlara rahat var mı ? Tabii ki yok ! Sorunlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor !

Çitler Dayanmıyor !




Hapishanenin dört bir tarafını saran bu çitler yoğun zombi ziyaretine dayanamıyor. Ve yavaş yavaş yıkılmaya başlıyor...

Hapishanede Bir Salgın Başlıyor !


Hapishane bahçesinde besledikleri domuzlardan ortaya çıktığı tahmin edilen bir virüs zombilerden bizim ekibe geçiyor... Bir önceki sezonda Vali'nin mekanı olan Woodbury'den gelen halkın bazıları bu virüsten etkilenerek ölüyor. Ekip hapishanenin bir kısmını karantina altına alıyor... 

Bu esnada Carol hastalanmış olan iki kişiyi salgın diğer insanlara yayınlasın diye öldürüyor. Carol'un öldürdüğü iki kişi Tyreese'in yakınları olduğu için Rick Carol'u hapishaneden uzaklaştırmak zorunda kalıyor... Carol artık tek başına kalıyor...

Vali Geri Geliyor !




Bir önceki sezonda dünyası kararan Vali küllerinden geri doğarak geri dönüyor. Ayaklanır ayaklanmaz ise ilk olarak Woodbuyr'e gidip heryeri ateşe veriyor. Vali artık daha çok tehlikeli !

Vali İntikam Peşinde !




Hayatta kalmayı başaran Vali, kendisine yeni arkadaşlar buluyor... Yeni bir ekibe katılan Vali bizim ekibin hapishanesinin etrafından tur atmaya başlıyor. Hapishanenin dışında zombileri temizleyen Michonne ve Hershel'i kaçıran Vali bir pazarlık ile Hapishaneyi ekibin elinden almak istiyor ! 

Rick Vali'ye hapishanede hep birlikte yaşamayı teklif etsede Vali Rick ve ekibinin hapishaneyi boşaltmasını istiyor. Bu esnasa Vali Hershel'in kafasını kesince ortalık karışıyor. (Bana göre sezonun en heyecanlı bölümü bu bölümdü... 4. sezon 8. bölüm) Vali tank ile hapishaneyi yıkarken Rick Vali ile büyük bir kavgaya giriyor. Bu esnada Michonne Valiyi öldürüyor.

Bütün bu kargaşa yaşanırken ekipten bir çok kişi ayrı düşüyor... Tıpki ikinci sezonun sonunda olduğu gibi...

Beth İle Daryl Birlikte Yola Devam Ediyorlar


Beth - Daryl
Hapishanedeki kargaşa sonucu ekip hapishaneden kaçmak zorunda kalıyor. Ve Beth Daryl ile birlikte kalıyor...

Rick, Carl Ve Michonne Birlikte Yola Devam Ediyorlar




Hapishanedeki kargaşa sonucu Carl ile Rick hapishaneyi birlikte terk ediyorlar. Fakat daha sonra Michonne'da Carl ile Rick'i buluyor.

Bu esnada Maggie ile Gleen'de ayrı düşüyor. Maggie Bob ve Sasha ile yoluna devam ederken Gleen ise yeni tanıştığı bir ekip ile yoluna devam ediyor. Bu esnada Valinin hapishaneye saldırdığı sırada olan orada olan Tara'da Gleen ile birlikte kalıyor. Öte yandan Carol Tyreese ile karşılaşıyor ve yola birlikte devam ediyorlar. Ayrıca Rick'in küçük çocugu Judith'de Tyreese'in yanında.

Beth Kaçırılıyor !


Beth
Daryl ile birlikte olan Beth bir gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılıyor ! Henüz Beth'den haber yok !

Ayrı ayrı gruplar halinde dolaşan ekip yollarda gördükleri tabelalar ile "Terminus" adı verile bir yere gidiyorlar. Herkes için güvenli bir yuva olarak bilinen Terminus'a giden ekip orada birbirlerini bulmayı umuyorlar...

Terminus'a doğru yola çıkan Maggie, Bob ve Sasha Terminus'a giderken yollara notlar yazıyorlar... Bu notları takip eden Gleen ve ekip Terminus'a buluşuyorlar. Carol ve Tyreese hariç geri kalan ekip Terminus'a gitmeyi başarıyorlar fakat Terminus'ta esir alınıyorlar. Ve sezon burada bitiyor.

The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder