The Walking Dead 2. Sezon Değerlendirme

Güzel bir dizi olan The Walking Dead'i izlemeye devam ediyorum. Dizinin ikinci sezonu, ilk sezona göre daha güzel ve heyecanlıydı... İkinci sezonu #bitirdikten sonra şimdi ise ikinci sezonda neler olmuştu onları not edelim...



Hatırlarsanız ilk sezonda Rick ve ekibi 5. Bölge'den kaçmak zorunda kalmıştı. 5. Bölgeden uzaklaşan ekip bir otoyolda mahsur kalıyorlar. Otoyoldaki terkedilmiş olan araçları çekeren yol açmak için duran ekip, bir zombi sürüsünün yanlarından geçmesi ile saklanmak zorunda kalıyorlar. Zombi göçü yaşanırken Carol'un kızı Sophia saklandığı yerden çıkarak ormana doğru kaçıyor. 

Zombi göçü bittikten sonra Rick ve arkadaşları Sophia'yı bulmak için ormanda aramaya gidiyorlar fakat bir türlü küçük kızı bulamıyorlar. Bu esnadan Rick'in oğlu Carl, geyik avlamak isteyen bir avcı taratından kaza ile vuruluyor. Carl'ı vuran kişi, çocuğu kurtarmak için kendi çiftliklerine; Hershel'in yanına gönderiyor.



Ve Hershel'in çiftliğine gelerek Carl'ı ameliyat etmeye başlıyorlar. Bir yandan Carl'ın iyileşmesini beklerken bir yandan da Sophia'yı aramaya devam edecen ekip sezon boyunca Hershel'in çiftliğinde konaklıyorlar.

Rick ve Hershel
İlk başlarda biraz zorlanmış olsalarda, ekip Hershel ile iyi anlaşıyor. Hershel'in çiftliğinde işler iyi giderken bazı kötü olaylarda yaşanıyor. Örneğin Hershel'in çiftliğinde bir ahır dolusu zombi bulan ekip bu zombileri öldürmek zorunda kalıyor.  Hershel'e bu zombileri neden sakladığını sorduklarında; o zombilerin Hershel'in ailesinden ölen insanlar olduğunu öğreniyorlar.



Ahırdaki zombiler arasından Sophia'da çıkıyor ! 3 gün boyunca ormanda Sophia'yı arayan ekip, günlerdir kaldıkları çiftliğin ahırında Sophia'yı bulunca şaşırıyorlar tabii ki. Ve böylece Sophia kötü bir şekilde de olsa bulunmuş ve Carl'da iyileşmiş oluyor. Sophia öldürülüp gömüldükten sonra hayat devam ediyor.

Maggie - Glenn
Bütün bu olaylar yaşanırken bizim ekipten Glenn; Hershel'in kızı Maggie ile yakınlaşmaya, flört etmeye başlıyor.

Bir gece vakti Dale, zombi saldırına maruz kalarak ölüyor ! Evet, Dale'i henüz ikinci sezonda kaybediyoruz. :/ Sen olmadan bu karavan nasıl yürüyecek Dale ?

Ve nihayet beklediğim oluyor !


Rick Shane'i bıçaklayarak öldürüyor

Rick Shane'ı öldürüyor. Neden mi ? Çünkü Rick yokken Rick'in karısı Lori ile yakınlaşan Shane; Lori'yi hamile bırakıyor. Lori'nin hamile kaldığı ortaya çıkınca Rick Shane'in işini sessizce bıçaklayarak bitiriyor...


Sezonun son bölümünde ise büyük bir zombi sürüsü çiftliğe saldırıyor. Çiftliği kurtarmak için büyük bir mücadele veren ekip; yüzlerce zombi sürüsüne karşı gelemiyor ve çitfliği terk etmek zorunda kalıyorlar. Rick ve ekibi; Hershel ve Hershel'in kızı Maggie ile yollarına devam ediyorlar...

The Walking Dead hakkında genel bilgi ve önceki sezon değerlendirmesi için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder