The Walking Dead 5. Sezon Değerlendirme

The Walking Dead izlemeye devam ediyorum. Bir önceki sezona göre biraz daha durgun geçmiş olsada  5. sezonu #bitirdim. Sezon genel olarak güzeldi fakat bu sezonda güzel insanları kaybettik, o konuda biraz üzgünüm doğrusu... Neyse, lafı daha fazla uzatmadan 5. sezonda neler olmuştu onları bir not edelim...

The Walking Dead 5. Sezon
Bir önceki sezonun sonunda ekip Terminus'a gelmişlerdi. Buranın güvenli bir yer olduğunu düşünerek buraya gelen ekip Terminus'un gerçek yüzünü görüyorlar. Terminus'a gelen ekip buradaki insanlar tarafından teker teker öldürülüyorlar...



Tabii ki bizim ekip üyeleri ölmüyor. Tam onlara sıra gelince dışarıda olan Carol bir karışıklık çıkartıyor ve ekip bu karışıklıktan faydalanarak kendilerini kurtarıyorlar. 

Terminus'da Neler Oluyor ?


Güvenli bölge olarak gösterilen bu yer nedir ? Yollara tabelalar koyarak dışarıdaki insanları buraya çeken Terminus ekibi, gelen insanları keserek etlerini yiyorlar. Bunun farkına varan ekip Carol'un yardımı ile kaçıyorlar.



Ekip Terminus'dan kaçtıktan sonra yol üstünde gördükleri tabelalarda yer alan "Terminus güvenli bölge" yazısını "güvenli değil" olarak değiştiriyor...


Ekip, Rahip Gabrial İle Tanışıyor




Bir süre dışarıda kalan ekip, Rahip Gabrial ile tanışıyorlar... Henüz hiç aylak öldürmemiş olan Gabrial, kilisesinde yaşayan korkak bir tip. Aylaklar tarafından bir kayanın üstünde sıkıştırılan Gabrial'in imdat çığlıklarına bizim ekip yetişiyor ve aylakları öldürerek Gabrial'i kurtarıyorlar.

Ekip Gabrial'in Kilisesinde Kalıyor


Gabrial'i kurtaran ekip artık Gabrial'in kilisesinde konaklamaya başlıyor...

Beth Uyanıyor !


Beth Uyanıyor
Bir önceki sezonda ortadan kaybolan Beth bu sezonda tekrar karşımıza çıkıyor. Hastanede yaşayan bir topluluk tarafından kaçırılan Beth artık bu ekibin bir parçası olmaya  ve hastanede hemşire olarak çalıştırılmaya zorlanıyor. 

Beth kaçmaya çalışıyor
Beth ne kadar kaçmaya çalışsada başarılı olamıyor. Fakat Beth ile birlikte kaçmaya çalışan arkadaşı kaçmayı başarıyor. Hastaneden kaçan Beth'in arkadaşı Rick ve ekibini buluyor. Bunun üzerine Rick ve ekibi Beth'i kurtarmak için hastane polislerini rehin alıyor.



Rehinelere karşı Beth'i kurtarmak isteyen Rick bu esnada Beth'in ölümüne şahit oluyor.

Beth Ölüyor !


Beth Ölüyor
Bir kaza sonucu Beth ölüyor...

Tyreese Aylaklar Tarafından Isırılıyor 


Tyreese ısırılıyor


Beth'in ölümünden sonra ise hiç beklenmedik bir şekilde Tyreese ısırılıyor...

Tyreese Ölüyor


Ekip her ne kadar Tyreese'ın kolunu kessede bu yeterli olmuyor ve Tyreese ölüyor.

Rosita & Abraham


Rosita - Abraham
Dizinin bu sezonunda beklenmedik şekilde iki kişi ölsede ekibe yeni isimlerde katılıyor...  Aslında Abraham ve Rosita diziye bir önceki sezonun sonlarına doğru katılıyor. Daha sonra tamamen ekipten oluyorlar. Turuncu kafalı Abraham ve onun sevgilisi Rosita artık bizim ekibin bir parçası !


Ekip Alexandria'ya Gelir


Alexandria
Ekip Gabrial'in kilisesini terk ettikten sonra Aaron adlı bir adam tarafından  Alexandria adı verilen bir bölgeye davet edilirler. Daha önce Woodbury ve Terminus gibi tehlikeli yerlere girip çıkmış olan ekip ilk başta bu durumu biraz sorgulasalarda sonra Alexandria'ya girerler.

Etrafı demir duvarlar ile çevrili olan bu bölgede bir avuç insan yaşamaktadır. Modern bir yaşam süren Alexandria halkı, kendileri gibi iyi insanları yanlarına alıp büyük bir topluluk hatta devlet olmayı istemekteler. 

Hatta bu uğurda Rick ve Michonne'i Alexandria'nın polisi yaparlar.


Rick Bir Kadın İle Tanışır 


Rick Grimes bir kadın ile tanışır


Artık Alexandria'nın polisi olan Rick eski günlere döner ve düzeni sağlamak ister. Bu arada Alexandria'da yaşayan bir kadın ile yakınlaşmaya başlar. Kocası tarafından şiddet gören kadını kocasından uzak tutmayı düşünen Rick bu konu hakkında kadın ile konuşur.

Rick'e gönlünü kaptırdığını düşündüğüm kadın şiddet gördüğünü ve kurtulmak istediğini söyleyince Rick eski günlere geri döner, ve;


kavga başlar...

Rick işi bitirir...

Ve Rick düzeni sağlar...

Rick'in bu yaptığını doğru bulmayan bazı Alexandria halkı bu duruma karşı çıkmaya çalışırlar. Bu konuda toplantı düzenleyip Rick'i Alexandria'dan atmayı dahi düşünürler. Hatta bir toplantı yapılır. Fakat 5. sezon orada biter. Yani ne olduğunu bir sonraki sezonda göreceğiz ! Rick ve ekibi Alexandria'da daha ne kadar kalacak ? Yoksa gideceklermi ? Bunları bir sonraki sezonda göreceğiz...

Bu arada ilk sezonda tanıdığımız Morgan bu sezonun son bölümünde geri döner. Morgan ekibe katılacakmı ne olacak ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

The Walking Dead hakkında detaylı bilgi için #buraya tıklayınız.
Yorum Gönder

Yorum Gönder