Ölmek İçin 13 Sebep 2. Sezon Değerlendirme

Nihayet Ölmek İçin 13 Sebep'in ikinci sezonunu #bitirdim. Şimdi ise ikinci sezon hakkında kısa bir genel değerlendirme yapacağım. Başlamadan; dizi hakkında genel bilgi için #buraya, birinci sezon değerlendirme için ise #şuraya bakınız.

Ölmek İçin 13 Sebep
Dizinin ikinci sezonunu bitirdikten sonra diziyi takip etmeyi bırakmaya karar verdim. Dizinin ilk sezonunda zaten ana karakterin ölmüş olması ve geride bıraktığı kasetler, dizinin ilk sezonunu izlenilir kılmıştı. İkinci sezonda ise, gerçeklerin ortaya çıkması ve kasetlerde adı geçen kişiler ile okul yönetimine karşı açılan dava ikinci sezonu izlenilir kılmıştı. Artık bu saatten sonra dizi nasıl ilerler pek bilmiyorum. Ve dizinin senaryosu gereği daha fazla uzatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca dizide Hannah Baker karakterini canlandıran Katherine Langford'un diziden ayrılıyor oluşu diziyi oracıkta bırakmama sebep oldu. Yani 3. sezonda Katherine olmayacaksa neden izleyeyim !

NOT: Yazının buradan sonrası ölmek için 13 sebep dizisinin ikinci sezonuna dair kısa ve net bir şekilde spoiler içermektedir. 

Hannah Baker

Ölmek İçin 13 Sebep 2. Sezon Değerlendirme


Bir önceki sezonda görmüş olduğumuz kasetlerin ortaya çıkması ile kasette adı geçen bütün öğrenciler ve okul yönetimi; davada ifade vermek zorunda kalıyor. Baker ailesinin okul yönetimine ve Walker ailesine açmış olduğu dava sonucu bir çok isim davada tanıklık ederek ifade veriyor. Her bölümde bir kişinin ifade verişine tanık oluyoruz.

Bryce Walker ifade veriyor
Bryce Walker nihayet yaptıklarının ortaya çıkması sonucu kelepçeleniyor. (Tutuklanıyormu orası henüz belli değil gibi. İkinci sezonun son bölümünde kelepçelendiği bir sahne vardı. Sonrasını merak ediyorum.)

Yani eğer ikinci sezonu tek bir cümle ile özetlemem gerekirse; kasetlerde adı geçen herkes ve okul yönetimi tek tek ifade veriyor ve bütün gerçekler oraya çıkıyor.

Sonuç olarak benim için bu güzel dizinin konusuda hikayeside bitmiştir. 3. sezonu izleyeceğimi pek sanmıyorum. Ama güzel diziydi, sizde izleyin.
Yorum Gönder

Yorum Gönder