Gökyüzünün Sessizliği - Tanıtım

Farklı filmler izlemek gerçekten güzel oluyor... Kelimenin tam anlamı ile farklı filmlerden bahsediyorum. Yani klasik Amerikan yapımları değil... Neyse... Geçtiğimiz günlerde #Netflix'de gezinirken Gökyüzünün Sessizliği adlı bir filme denk geldim. Film hakkında hiç bir fikrim yoktu fakat yavaş yavaş #izledim. Ve filmi ciddi anlamda beğendim. 

O Silencio do Ceu

Orijinal adı O Silencio do Ceu, İngilizce adı The Silence of the sky olup, dilimize Gökyüzünün Sessizliği olarak çevirilen Brezilya yapımı bu filme yakından bakalım.

Gökyüzünün Sessizliği Konusu


Film Diana adlı evli bir kadının, kendi evinde tecavüze uğraması ile başlıyor. Film başlar başlamaz, henüz ilk sahnelerinde psikolojik gerilim'in dozunu üst seviyelere çıkarıyor. Kendi evinde tecavüze uğrayan Diana adlı kadın, bu durumu kocası Mario'ya söylemiyor.

Gökyüzünün Sessizliği
Diana her ne kadar tecavüzü uğradığını kocasından saklamış olsada, Mario karısının tecavüze uğradığına şahit oluyor fakat anlam veremediğimiz bir şekilde bu olaya müdahale etmiyor ! 

Filmin ilk sahnelerinde gerilmeye ve sinirlenmeye devam ediyorsunuz fakat bu işin sonu ne olacak diye merak ederek filmi izlemeye devam ediyorsunuz.

Film ilerledikçe Mario ve Diana'nın ayrıldıklarını, uzun süre ayrı kaldıktan sonra tekrar barıştıklarına şahit oluyor. Diana ve Maria barıştıkran bir hafta sonra Diana kendi evinde tecavüze uğruyor...

Filmin ilerleyen dakikalarında Mario'nun; uçak fobisi, ölüm fobisi, yükseklik fobisi gibi onlarca fobisi olduğunu öğreniyoruz.

Diana tecavüze uğradığını kocasından saklarken Mario ise karısına tecavüz eden iki kişinin izini sürüyor onları buluyor ve intikamını alıyor...

Gökyüzünün Sessizliği - Mario - Diana
Film biraz sinir bozucu olsa da, yay gibi gerile gerile filmi izlemek isterseniz #buraya tıklayabilirsiniz. Haaa, unutmadan ! Filmin #imdb puanı 6.6.

Gökyüzünün Sessizliği Fragman


Yorum Gönder

Yorum Gönder