F İs For Family 1. Sezon Değerlendirme

Netflix'in animasyon dizisi olan F İs For Family'in 6 bölümden oluşan ilk sezonunu #bitirdikten sonra, sezon ile ilgili kısa bir değerlendirme yazısı yazmak istedim. Zaten her bölümü ortalama yarım saat olduğu için 6 bölümlük ilk sezon oldukça kısa ve bir o kadar da güzeldi. Dizinin konusu hakkında detaylı bilgi için #şuradaki yazımı okuyabilirsiniz.

F İs For Family
Murphy ailesinin renkli yaşamını konu alan dizisinin ilk sezonunda; aile bireylerinin kişisel sorunlarını görüyoruz. Komşularına hava atmak için renkli bir televizyon almak isteyen Frank; taksit borcuna girerek zor anlar yaşarken bir yandan da işyerinde de bir takım sorunlar yaşamaya başlıyor. Bu sırada aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen Sue; çeşitli işlerle uğraşmaya çalışıyor. Evin en büyük çocuğu olan Kevin; kızlarla yakınlaşma, arkadaşlık kurma konusunda sıkıntılar yaşarken, evin ortanca oğlu Bill ise; okulun yaramaz çocuğu Jimmy ile kapışmaya devam ediyor. Evin en küçük çocuğu olan Maureen'in yaptığı çocukca yaramazlıkları hiç söylemiyorum bile. 


Frank'in iş yerinde Ed karakterinin bir kaza sonucu yaşamını yitirmesi, Frank'in işinde terfi almasına neden olurken, bu güzel gelişme ailenin sosyal yaşamınıda olumlu etkiliyor.

Bunun haricinde Frank'in, çalışmış olduğu havayolu şirketinin sahibi ile maç izlerken tanışmış olması gibi küçük eğlenceli konular ile her bölüm heyecan ve keyif verici bir hal alıyor.


Diziyi izlemeye başladığımda dikkatimi çeken ilk şey ise Murphy ailesinin evinin yer aldığı çıkmaz sokak oldu. Bu görüntüyü görünce aklıma direk; Gta San Andreas oyununda CJ karakterinin evi geldi. Harita biraz benzerlik gösteriyor gibi.

Bütün bu güzellikleri ile 8.0 #imdb puanına sahip olan F İs For Family hakkında detaylı bilgi ve fragman için #buraya, diziyi izlemek için ise #şuraya bakabilirsiniz.
Yorum Gönder

Yorum Gönder