Stranger Things - Tanıtım

Stranger Things
Bağımlısı olduğum Netflix yapımlarından biriside Stranger Things adlı dizi. Kendisinin her ne kadar #Dark'a benzediği söylense de; kayıp çocuk vakası haricinde başka bir benzerlik yok. Stranger Things bambaşka bir yapım... Diziye ilk başkadığım anda Stephen King'in #Mahşer adlı eseri aklıma geldi birden bire... Yapılan çeşitli deneyler ve bu deneylerin başarısız şekilde sonuçlanması ile gelişen kötü olaylar sanki bir Stephen King romanı gibiydi adeta. Her neyse, lafı daha fazla uzatmadan konuya girelim. 

Stranger Things
Bugüne dek yapılmış olan en iyi Netflix dizisi olarak gösterilen Stranger Things; bilim kurgu türünün başarılı örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor...

Stranger Things Konusu


Takvimler 6 kasım 1983'ü gösterirken İndiana'nın Hawkins kasabasında hikaye başlar... 12 yaşında Will adlı bir çocuk akşam evine giderken kaybolur. Bütün kasabanın aramalarına rağmen Will bulunamaz. Oğlunun ölmediğini düşünen Joyce, oğlunu bulmak için her yolu dener. Fakat Will'i bulmak isteyen yalnızca kendisi değildir... Will'in yakın arkadaşları olan; Mike, Dustin ve Lucas Will'i bulmak için mücade ederler. Kasaba'nın Şerifi olan Jim Hopper'ın da olaya dahil olması sonucu kasaba yakınlarında bir birimde yapılan gizli deneyler ve bu deneyler sonucu ortaya çıkan felaketler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlar...

Öte yandan Will'in kaybolması ile birlikte küçük bir kız çocuğu ansızın ortaya çıkar. İnsanüstü güçlere sahip olan bu kız kendi adının 11 olduğunu iddia eder. (Bana göre bu kız bir denek. O yüzden ismi 11)  Arkadaşlarını bulmak isteyen Mike, Dustin ve Lucas, 11'den yardım almak isterler. Ve gizem dolu hikaye bu şekilde gelişmeye devam eder.

Stranger Things Karakterler


Will Byers 


Will Byers
Bir sezon boyunca aranılan çocuk olan Will; tamamen hayat dolu bir çocuktur. Dizinin ana karakteri diyebileceğimiz kayıp çocuk Will'dir.

Mike, Lucas, Dustin


Mike - Lucas - Dustin
Will'in yakın aradaşı olan bu üçlü grup Will'i bulmak için en çok çaba gösteren kişiler desek yanlış olmaz. Karakterleri tek tek ele alacak olursak onlar için şöyle diyebiliriz;

Mike Wheeler: Will'in en yakın ardaşlarından olan Mike,Will'in ölmediğine inanan bir karakterdir. "Will'in başı dertte ve ona yardım etmeliyiz" düşüncesini sonuna kadar savunmaktadır.

Lucas Sinclair: Will'in en yakın arkadaşlarından birisi olan Lucas; yaş tahtaya asla basmayan, gelişen olaylar karşısında her zaman mantıklı adımlar atmaya çalışan bir karakterdir. Sert bir karakter olarak görülsede Will için herşeyi yapabilecek iyi kalpli bir kişiliktir.

Dustin Henderson: Ekibin en sevimli elemanı olan Dustin olaylar karşısında en büyük tepkileri veren duygularını oldukça yoğun yaşayan bir karakterdir.

11 (Eleven)


Stranger Things - 11
Will'in kaybolmasından sonra ortaya çıkan bu kız insanüstü/doğaüstü güçlere sahip bir karakterdir. Deneylerin yapıldığı birimden kaçan 11 bir süre sonra bizi üçlü ekibe katılır.

Joyce Byers


Stranger Things - Joyce
Kayıp çocuk Will'in annesi olan Joyce oğlunun ölmediğini, başının belada olduğunu savunan bir kadındır. Oğlunun ölmediği konusunda Şerif'i ikna etmeye çalışmaktadır.

Şerif Jim Hopper


Stranger Things - Jim Hopper
Kendisi kasabanın şerifidir. Bir süre önce kızını kaybetmiş olan Şerif karısından da ayrılmış ve tek başına yaşamaktadır. Kendisi ilk başlarda Will'in öldüğünü düşünmüş olsada daha sonra Will'in hayatta olduğu ihtimalini göz önünde bulundurarak Joyce için Will'i aramaya devam eder.

Jonathan Byers


Stranger Things - Jonathan
Will'in ağabeyi olan Jonathan; annesi Joyce ile birlikte yaşamaktadır. İlk başlarda ezik bir karakter olarak karşımıza çıkmış olsada gelişen olaylar karşısında başarılı adımlar atmayı başarmıştır.

Nancy Wheeler


Stranger Things - Nancy
Hawkins kasabasının hanımkızı Nancy karşımızda ! Kendisi Mike'ın ablasıdır. Will'i bulma konusunda Jonatnan ve diğerlerine yardım etmeye çalışmaktadır. (Ve tabii birde Nancy'nin arkadaşı barbara var.  Oda kayıp) Bir süre sonra Jonathan ile yakınlaşmaya başlarlar.

Stranger Things Fragman


Yorum Gönder

Yorum Gönder