TRT Western Filmleri Yayınlamayı Bıraktı !


Western Filmleri
Bilenler bilir; yıllardır TRT'de pazar sabahları birbirinden güzel kovboy filmleri olurdu... Fakat TRT her pazar sabahı, saat 09:55'de yayınladığı western filmlerine son verdi. TRT'nin 1980'lı yıllardan beri gerçekleştirdiği bu gelenek ne yazık ki sona erdi.

Western Film Kuşağı olarak adlandırılan bu kuşakta her pazar sabahı TRT'de birbirinden güzel kovboy filmleri olurdu. Kendimi bildim bileli her pazar sabahı kovboy filmi olurdu TRT'de...

Bu günden itibaren ise Western Film Kuşağı'nın yerini Ev Sineması alacak. Bundan böyle TRT'de her pazar sabahı western filmleri yerine Kültür Bakanlığı destekli Türk filmlerine yer verilecek. 

TRT'de Yayınlanan Son Western Filmi



TRT'de en son yayınlanan western filmi, 19 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlanan; John Wayne'nin başrolünde oynadığı 1971 yapımı Kin Tuzağı adlı film oldu... Ve geçtiğimiz pazar günü yani 26 Ağustos Pazar günü (yani iki gün önce) western filmi yayınlanmamıştı. Bunun yerine ise; Beni böyle sev adlı dizinin terkar bölümü yayınlanmıştı...

Bu durum oldukça dikkatimi çekmişti... Yıllardır her pazar sabahı kovboy filmleri izlediğimiz kanal, şarşırtıcı şekilde yayın akışını değiştirmişti... Şimdi almış olduğum bilgiler ise hayal kırıklığı yaşamama sebep oldu.

Peki Artık Pazar Sabahları TRT'de Ne İzleyeceğiz ?


Her pazar sabahı TRT ekranlarında görmeye alışkın olduğumuz Western Film Kuşağı artık yerini; Kültür Bakanlığı destekli Türk filmlerinden oluşan Ev Sineması Kuşağı'na bırakacak...  Ev Sineması Kuşağı'nın ilk filmi ise önümüzdeki pazar sabahı yayınlanacak olan "Ya Nasip Ya Kısmet" adlı Türk filmi olacak.

TRT Western Film Kuşağını Neden Yayından Kaldırdı ?


1980'li yıllardan beri TRT ekranlarından yayınlanan Western Film Kuşağı'nın yayından kaldırılması üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Ve Western Film Kuşağının yayından kaldırılmasının sebebi olarak; son dönemlere ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizi olduğu iddia ediliyor.
Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Tek izlediğim TRT filmleri kaldırılıyor gerekçe ise ABD çok saçma aynı saçmalık Leyla İle Mecnun dizisinin kaldirilmasiyla da yapılmıştı ! Yazık !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ömer. Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. Bende bu kararı doğru bulmuyorum. Alınan karar kesinlikle çok yanlış... Sanat evrenseldir, sanat herkes içindir. Nasıl ki Türk filmlerini yalnızca biz izlemiyorsak, yabancı filmleride biz izleyebiliriz. Biz kaliteli yapımları izlemeye devam edeceğiz...

      Sil